Nimbus satser på engelsk

PRODUKTION. Nimbus Film vil producere internationalt. En efterfølger til Karen Blixens "Mit Afrika" og en svensk thriller er inkluderet i produktionsselskabets fremtidige planer.

Nimbus Film kaster sig ud i et internationalt eventyr og genoptager produktionen af engelsksprogede film. I en engelsk pressemeddelelse, der allerede har lavet overskrifter i de internationale magasiner Screen International og Variety, melder produktionsselskabet ud, at rettighederne til to film baseret på Thorkild Bjørnvigs "Pagten", om digterens venskab med Karen Blixen, og den svenske forfatter Håkan Nessers "Ormene på Carmine Street" er i hus.

"Vi er sikre på, at med de rigtige historier som disse kan vi lave en ny satsning på engelsksproget filmproduktion", siger Birgitte Hald, CEO for Nimbus Film. "Lige nu bugner Danmark og de skandinaviske nabolande med stærke talenter. Det kunne blive et nyt gennembrud for skandinavisk film, og vi har i sinde at få mest muligt ud af det".

Trods en aldersforskel på 33 år opstod der en litterær pagt mellem de to forfattere Thorkild Bjørnvig og Karen Blixen. "Pagten" er Bjørnvigs erindringer om deres stormfyldte venskab. Bogen udkom i 1974.

I romanen "Ormene på Carmine Street" bliver et fire-årigt barn kidnappet for øjnene af forældrene. Efterforskningen ender i en blindgyde, og forældreparret flytter til New York for at kunne håndtere deres sorg og starte et nyt liv. Intentionerne er at skabe en psykologisk thriller i lighed med Nicolas Roegs "Rødt chok".

Ifølge producer Lars Bredo Rahbek er det stadig for tidligt til at tilknytte navne til produktionen af de to film: "Vi har meget høje ambitioner og forestiller os en betagende smuk film og naturlig efterfølger til "Mit Afrika". Vi planlægger at producere filmen på engelsk med toppen af amerikansk og engelsk talent," siger Rahbek om Blixen-Bjørnvig-projektet.