Nordens film hyldes i Mexico

FESTIVAL. Når Guadalajara International Film Festival løber af stablen i marts, er det med de nordiske lande som æresgæster.

Den mexicanske Guadalajara International Film Festival afholdes for 28. gang i år, og i den anledning er et af hovedformålene at præsentere det tilbagevendende program "Guest of Honor", som i år er dedikeret til film fra de nordiske lande.

I alt er der 46 film fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island på festivalens store program, som også inkluderer mexicanske spille- og dokumentarfilm samt internationale bidrag fra blandt andet Canada, Tyskland og Argentina.

Blandt de danske deltagende film kan nævnes "En kongelig affære", "Viceværten", "Kapringen", "Armadillo", "Ballroom Dancer", "The Act of Killing", "Killing Strangers" og "Valhalla Rising". Et program dedikeret til Dogme 95 indeholder desuden "Festen", "Idioterne" og dokumentarfilmen "De lutrede".

Den internationale interesse for det nordiske er generelt stor i øjeblikket. Ved Palm Springs International Film Festival den 3.-14. januar i år var de nordiske film repræsenteret i programmet "Nordic Lights", og ligeledes er der 11 nordiske film på programmet ved kulturfestivalen Nordic Cool 2013 i Washington DC, som løber frem til den 17 marts.

Guadalajara International Film Festival betragtes som værende blandt de største og mest vigtige spansktalende filmfestivaler i verden. I år finder festivalen sted fra den 1.-9. marts.

Læs mere om Guadalajara International Film Festival. 

Læs mere om alle de nordiske bidrag. 

Poster-low-res_web