Nordisk Film lancerer streamingtjeneste

STREAMING. Nordisk Films nye streamingtjeneste Dansk Filmskat giver mulighed for at se 80 års danske filmklassikere on demand.

"Olsen Banden", "Far til fire", "Gummitarzan", "Den eneste ene", "To verdener", "Soldaterkammerater", "Poeten og Lillemor", "Johnny Larsen", "Zappa"… Det er blot et lille udvalg af de danske filmklassikere, man kan se på Nordisk Films nye streamingtjeneste, Dansk Filmskat. Tjenesten, som giver adgang til 100 danske titler fra 1931 til 00'erne, gik i luften i går.

"Dansk filmskat lever i bedste velgående," sagde Christian Folden Lund, digital direktør i Nordisk Film, til lanceringen af Dansk Filmskat i Nordisk Films studie 4 onsdag eftermiddag. "Det, der ændrer sig, er måden, vi konsumerer film på. Det er ingen hemmelighed, at dvd-salget er absolut vigende, men det er nu sådan, at over halvdelen af den danske befolkning hver dag ser video via nettet. Det er selvfølgelig derfor, at vi skal derud."

En analyse fra DR Medieforskning viser, at danskernes forbrug af tv on demand er steget med 38 procent på et år. Også den ældre generation er med: 40 procent af de 60-74-årige har en tablet i husstanden.

Nordisk Film har netop oplevet en efterspørgsel på digital adgang til danske filmklassikere og ekstramateriale. Den kommer selskabet nu i møde.

Dansk Filmskat indeholder danske film produceret fra tonefilmens fødsel i 1931 og frem. Hver uge bliver der tilføjet film i alle genrer. Filmene kan ses på tablet, computer, smartphone eller på tv via Chromecast og AirPlay. I løbet af 2015 vil tjenesten blive tilgængelig på smart-tv. Sitet samler filmene i kategorier som "Barnestjerner", "Sengekantsfilm" og "Stærke kvinder". Foruden filmene byder tjenesten på ekstramaterialer med bagom-filmen-optagelser.

Dansk Filmskat koster 49 kroner pr. måned. Dog kan man den første måned prøve tjenesten gratis.

Læs mere om Dansk Filmskat

Tags: Nordisk Film