Nordisk Filmdag i Aarhus og København

NORDISK RÅDS FILMPRIS. De fem nordiske film, der i år er nomineret til Nordisk Råds Filmpris, kan ses i København og Aarhus søndag den 25. oktober.

Vinderen af Nordisk Råds Filmpris offentliggøres tirsdag den 27. oktober ved Nordisk Råds session i Reykjavik. I år inviterer Grand Teatret i København og Øst for Paradis i Aarhus til Store Nordisk Filmdag, to dage inden, altså søndag 25. oktober, hvor det er muligt at se de fem nominerede film.

Grand Teatret program

Publikum får mulighed for at deltage i filmsamtaler mellem tidligere filmkonsulent Steen Bille og skuespillere og instruktører, som har stået foran eller bag kameraet.

11.30  Sveriges "Gentlemen" af Mikael Marcimain. Mød den danske skuespiller David Dencik, som fortæller om filmen og sit arbejde på tværs af Øresund.
15.45  Norges "Mod Naturen" af Ole Giæver
16.40  Bille Augusts "Stille hjerte". Mød skuespillerne Paprika Steen og Danica Curcic i en samtale om filmen og arbejdet med Bille August.
19.00  Islands "Virgin Mountain" af Dagur Kári. Mød filmens instruktør,der balndt andet fortæller om visionerne for sine islandske film.
21.30  Finlands "They Have Escaped" af Jukka-Pekka Valkeapäa

Øst for Paradis program

11.30  Sveriges "Gentlemen" af Mikael Marcimain
14.10  Norges "Mod Naturen" af Ole Giæver
15.45  Bille Augusts "Stille hjerte"
17.40  Islands " Virgin Mountain"
19.30  Finlands "They Have Escaped" af Jukka-Pekka Valkeapäa

www.grandteatret.dk og www.paradisbio.dk