Nordisk Panorama i Århus

FESTIVAL. 81 film i konkurrence, fem priser og en lang række events er på programmet, når Nordisk Panorama afvikles i Århus sidst i september.

Århus er i år vært for dokumentar- og kortfilmfestivalen, Nordisk Panorama – 5 Cities Film Festival, som afholdes fra 23. til 28. september.

Festivalen tager pulsen på den aktuelle nordiske kort- og dokumentarfilmscene og er med filmvisninger, debatter, fester og events mødested for filmbranche og publikum.

Nordisk Panorama byder på de fire konkurrenceprogrammer: Nordisk Dokumentarfilm, Nordisk Kortfilm, New Nordic Voices for nye talenter og den regionale Go Wæst for jyske dokumentar- og kortfilm. Der uddeles en pris i alle serier plus den nye kritikerpris Fedeora. 81 film deltager i konkurrence, og i år er der et rekordstort antal danske film med. Hele 27 er det blevet til.

Festivalen åbner med Omar Shagarwis "½ revolution", der er blevet til under forårets omvæltninger i Egypten. Læs interview med instruktøren om filmens tilblivelse.

Der bliver også budt på debatarrangement med Janus Metz ("Armadillo") og den Oscarvindende dokumentarfilmsinstruktør James Marsh ("Man on Wire"), masterclass med den prisbelønnede svenske animationsfilmkunstner Jonas Odell, seminar om cyberaktivisme og menneskerettigheder, filmstafet mellem Nordisk Panorama-landene, hvor man bruger sin mobiltelefon som aktiv deltager i en filmproces, og en række præsentationer af nyskabende cross media-projekter.

Nordisk Panorama afholdes årligt, og festivalen turnerer mellem de fem nordiske byer Oulu i Finland, Malmö i Sverige, Reykjavik i Island, Bergen i Norge og Århus. Sidste år blev festivalen i Bergen besøgt af mere end 800 filmbranchefolk.

Læs mere på www.nordiskpanorama.com