Nordisk Panorama i Finland

KORT&DOK. Tolv danske kort- og dokumentarfilm konkurrerer på Nordisk Panorama om at være Nordens bedste, mens fem danske projekter vil blive pitchet på Nordisk Forum. Begge begivenheder begynder fredag den 21. september i Oulu, Finland.

Det bliver en stor dansk delegation, der rejser til Finland til Nordisk Panorama og Nordisk Forum, som finder sted fra den 21. til den 26. september i Oulu.

Nordisk Panorama

Seks danske film er udtaget til dokumentarprogrammet, fem til kortfilmprogrammet og en enkelt til programmet New Nordic Voices.

De tolv danske film i konkurrence:

Nordic Documentary

Nordic Short Film

New Nordic Voice

www.nordiskpanorama.com

Nordisk Forum

For mange af de deltagende i Oulu er Nordisk Forum den vigtigste begivenhed, da det giver de deltagende mulighed for at skaffe en del af den første finansiering (en såkaldt "bund-finansiering") til deres dokumentarprojekter. Samtidig er Nordisk Forum med til at styrke det stærke netværk, der er blandt nordiske producenter.

Fem danske film pitches:

  • Cooper's Challenge af Karen Stokkendal Poulsen / Bullitt Film ApS
  • Basejumper – An Existential Action Documentary af Nikolaj Viborg / Christian Sønderby Jepsen Film ApS
  • Slow Motion Revolution / Fridthjof Film A/S & Dharmafilm
  • Embracing the Dead af Nanna Frank Møller / Made in Copenhagen
  • 1989 af Anders Østergaard / Magic Hour Films ApS

Det er 19. gang, Nordisk Forum finder sted. I år har der været rekordmange ansøgere. Ikke mindre end 98 nye dokumentarprojekter ansøgte, og 24 af dem blev udtaget. Derudover er 24 projekter med i observatør-kategorien, som giver adgang til at mødes med beslutningstagerne på forummet.

Program for Nordisk Panorama 2012