Nordisk Råds Filmpris nomineringer

Morten Hartz Kaplers "AFR" og Peter Schønau Fogs "Kunsten at græde i kor" er nomineret til Nordisk Råds Filmpris 2007 og dermed blandt ni nominerede film til prisen.

En til to film fra hvert land er udvalgt af en bedømmelseskomité med medlemmer fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, og komitéen udpeger den 9. oktober vinderen.

Nordisk Råds Filmpris har samme størrelse som litteratur-, miljø- og musikpriserne, hvilket vil sige 350.000 danske kroner. Beløbet deles mellem instruktør, manuskriptforfatter og producent.

Morten Hartz Kaplers og Allan Milter Jakobsen har skrevet manuskript til "AFR", og Meta Louise Foldager har produceret for Liberty Film. Bo hr. Hansen har skrevet manuskript til "Kunsten at græde i kor" efter Erling Jepsens roman, og Thomas Stenderup har produceret for Final Cut Productions.

De danske medlemmer af bedømmelseskomitéen er lektor Anne Jerslev fra Københavns Universitet, forfatter og filmkritiker Bo Green Jensen fra Weekendavisen samt forfatter og filmkritiker Morten Piil fra Information som suppleant.

Prisen uddeles årligt. I 2005 gik den til den danske spillefilm "Drabet" instrueret af Per Fly efter manuskript af Kim Leona, Per Fly, Dorte Høgh og Mogens Rukov, og produceret af Ib Tardini for Zentropa. Sidste år vandt den svenske film "Zozo" prisen.

Selve prisoverrækkelsen finder sted i forbindelse med Nordisk Råds session i Oslo den 31. oktober.

De andre nominerede film er:

FINLAND (har kun indstillet 1 film) Miehen työ (A Man