Nordisk Råds Filmpris til Jagten

NORDISK RÅDS PRIS. Instruktør Thomas Vinterberg, manuskriptforfatter Tobias Lindholm og producerne Morten Kaufmann og Sisse Graum Jørgensen har vundet den fornemme filmpris med "Jagten". Det blev offentliggjort onsdag den 30. oktober ved Nordisk Råds gallashow i Operaen i Oslo.

Bedømmelseskomiteen begrunder valget af "Jagten" til Nordisk Råds Filmpris 2013 således:

"Ved første blik er Thomas Vinterbergs 'Jagten' et ligetil drama, som både de gamle grækere og det moderne Hollywood kunne fortælle. Men under den tilsyneladende enkle historie om en mand, der fejlagtigt beskyldes for overgreb på børn, ligger flere komplekse dramaer, som tvinger publikum til at analysere og diskutere. Gennem allegorien om 'jagten' undersøger Vinterbergs film, hvordan individet pludselig kan blive forfulgt i et velmenende og velfungerende samfund. Historien er utrolig i sig selv, men den får ekstra styrke af Mads Mikkelsens kraftfulde skuespil, den dragende musik og de stemningsskabende billeder".

Thomas Vinterberg har skrevet manuskript sammen med Tobias Lindholm. Vinterberg, Lindholm og Kaufmann vandt også Nordisk Råds Filmpris i 2010 med "Submarino".