Nordiske børnefilm til Shanghai

Tre danske familiefilm bliver sammen med andre nordiske børnefilm præsenteret for det kinesiske publikum på Shanghai International Film Festival.

Kineserne kender H.C. Andersens eventyr og Astrid Lindgrens fortællinger om Pippi Langstrømpe, men ellers har de kun haft begrænsede muligheder for at møde nordisk børnekultur.

Det skal en samling af 12 nyere nordiske familiefilm, der præsenteres i et program under den kommende internationale filmfestival i Shanghai, råde bod på. Programmet Best Nordic Family Film Showcase, som serien kaldes, er samtidig dedikeret til verdensudstillingen, Shanghai Expo, som afvikles for tiden.

Mandag den 14. juni åbner serien med en visning af den finsk-danske koproduktion "Niko og de flyvende rensdyr" instrueret af danske Michael Hegner og finske Kari Juusonen.

De tre danske film, der deltager i programmet, er "Drømmen" af Niels Arden Oplev, "Storm" af Giacomo Campeotto og "Vikaren" af Ole Bornedal, og blandt de norske film er "I et spejl, i en gåde" instrueret af danske Jesper W. Nielsen.

Fremstødet for de nordiske familiefilm arrangeres af de fem nordiske filminstitutter i samarbejde med festivalen i Shanghai, og Nordisk Råd har støttet projektet. Fremstødet skulle også gerne medføre en øget interesse i området for køb af nordiske familiefilm.

Foruden repræsentanter for de nordiske institutter vil salgsselskabet TrustNordisk og flere nordiske instruktører og producenter være til stede. På festivalen deltager også Kenneth Kainz' "Parterapi" i en international serie.

Shanghai International Film Festival