Nordiske cross media-projekter styrkes

Nordisk Film & TV Fond er gået sammen med engelske cross-media-eksperter for at styrke kvaliteten i levende billeder på mobiltelefoner, spil og online-platforme.

Nordisk Film & TV Fond og engelske Power to the Pixel har indgået et nyt samarbejde, der skal sikre gode historier til de platforme, som børn og unge i dag er storforbrugere af: mobiltelefoner, spillekonsoller og web.

Power to the Pixel har en stærk profil som sparringspartner for filmindustrien, når det gælder udforskningen af cross-media-området.

Støtte til seks projekter

Initiativet skal give støtte til seks udvalgte nordiske cross-media-projekter, som hver modtager 250.000 norske kroner (ca. 236.000 kr.) til udviklingsarbejdet samt et skræddersyet udviklingsforløb, som Power to the Pixel står for, og som trækker på en lang række internationale cross-media-eksperter.

Samarbejdet har foreløbig sat to milepæle for det kommende halvår:

En tredages workshop løber af stablen 17.-19. november i København, hvor de seks udvalgte projekter og internationale eksperter arbejder med design af univers og fortælling, projektplanlægning, platforme og publikumsengagement.

Næste milepæl er et pitching- og finansieringsforum 14.-16. marts 2011 i Malmø. Det arrangeres i samarbejde med BUFF Financing Forum ved årets børn og unge-festival.

Særligt fokus på børn

Samarbejdet med Power to the Pixel er en del af Nodisk Film & TV Fonds særlige indsats til styrkelse af børneområdet, High Five Cross Media Content for Kids, der blev etableret i foråret.

Deadline for ansøgninger er 6. september 2010. 


For mere information:

Retningslinjer og ansøgning 

Hanne Palmquist, direktør for Nordisk Film & TV Fond
hanne@nordiskfilmogtvfond.com / +47 6400 6080
www.nordiskfilmogtvfond.com  

Liz Rosenthal, direktør for Power to the Pixel
liz@powertothepixel.com / +44 (0)20 7453 4017
www.powertothepixel.com