Norsk-dansk film i DOXBIO

DOXBIO. "Shirley & Hinda" bliver årets sidste dokumentar i DOXBIO. Filmen handler om to gangbesværede, gigtramte, gamle damer, der tager kampen op for økonomisk retfærdighed i USA. Filmen får verdenspremiere i Danmark den 13. november.

"Shirley & Hinda" er titlen på årets dokumentaroverraskelse fra DOXBIO. Filmen er instrueret af norske Håvard Bustnes og stiller spørgsmålstegn ved USA's måde at drive forretning på. "Kan den økonomiske vækst forsætte for evigt?". Måske er det tid til at slå bremserne i. To ældre kvinder, Shirley på 90 år og Hinda på 84 undersøger sagen og begiver sig ud på en mission for at konfrontere USA's investment bankers, makroøkonomer og dollarmilliardærer. De kræver et svar.

Den politiske dokumentar sætter fokus på en alvorlig tematik med to charmerende oldinge, der måske kan få de amerikanske økonomiske eksperter i tale. Filmen er produceret af Christian Falch for det norske produktionsselskab Faction Films i koproduktion med danske Fridthjof Film.

Fakta

Spillelængde: 78 min.

Original titel: "Raging Grannies"

Instruktion: Håvard Bustnes

Producere: Christian Falch. Koproduceret af Jesper Jack

Producent: Faction Films (Norge). Koproduceret af Fridthjof Film (Danmark)

Sprog: Engelsk med danske tekster.

Dansk Distribution: DOXBIO

 

Trailer til "Shirley & Hinda"

DOXBIO's tidligere visninger i år

En onsdag cirka hver anden måned ruller en særligt udvalgt dokumentar hen over skærmen i mange af landets biografer med DOXBIO. Årets hidtigige program har lydt.

  • Februar: Ekspeditionen til verdens ende
  • April: Stories we tell
  • Juni: Blodets bånd
  • August: Samsara
  • Oktober: Sepideh
  • November: "Overraskelsen 2013": "Shirley & Hinda"

Læs mere om DOXBIO

Tags: DOXBIO