Norsk justitsmord torsdag - Tibet Film Festival fra søndag den 24. maj

Billede til artiklen Norsk justitsmord torsdag - Tibet Film Festival fra søndag den 24. maj
Cinemateket har en håndfuld stærke dokumentarfilm på bedding. Torsdag den 21. maj gælder det Norges største justitsmord med kriminaldokumentaren "Sandhedsjæger", som introduceres af filmens prisvindende instruktør Erlend E. Moe. Og i dagene 24.-28. maj sættes der i anledning af Dalai Lamas kommende besøg i København dokumentarisk fokus på den aktuelle situation i Tibet og det "kulturelle folkedrab", som Dalai Lama har beskrevet.

"Sandhedsjæger"
Billede til artiklen Norsk justitsmord torsdag - Tibet Film Festival fra søndag den 24. majTorsdag den 21. maj kl. 19.00

Filmen følger i hælene på privatdetektiven Tore Sandberg, som indædt forsøger at afsløre Norges største justitsmord: Den såkaldte "Moen-sag" om den fysisk og mentalt handicappede Fritz Moen, som i 1981 blev idømt livsvarigt fængsel for voldtægt og mord på to unge kvinder.

Instruktør Erlend E. Moe introducer filmen og svarer på spørgsmål.

Læs mere om "Sandhedsjæger".

Tibet Film Festival 2009
Billede til artiklen Norsk justitsmord torsdag - Tibet Film Festival fra søndag den 24. majSøndag den 24. - torsdag den 28. maj

Tibets landflygtige leder, Dalai Lama, besøger København den 29.-31.maj. I den anledning præsenterer Cinemateket og Grand Teatret i dagene 24. - 28. maj en række helt aktuelle film, som belyser situationen i Tibet efter snart 60 års kinesisk besættelse.

Festivalen, der også markerer 50-året for den tibetanske folkeopstand, byder blandt andet på "Murder in the Snow" om en gruppe tibetanere, der i 2006 flygtede fra Tibet over Himalaya men blev beskudt af kinesiske grænsevagter; "Tibet's Cry for Freedom" med et grundigt indblik i Tibets historie og nutid, og den prisbelønnede "What Remains of US" om frygten og det traume, der gennemsyrer tibetanernes liv under det autoritære kinesiske styre.

Festivalen åbnes søndag den 24. maj i Cinemateket med filmene "Jigdrel" og "Tibet's Cry for Freedom" som introduceres af "Jigdrels" producer, Gyaljong Tsetrin, samt en reception (fra kl. 20.45), der bl.a. byder på den tibetanske delikatesse momoer. Alle er velkomne.

Læs mere om "Tibet Film Festival 2009".
Tilmeld dig festivalens Facebookevent på http://www.facebook.com/group.php?gid=12431302279

[Foto fra "What Remains of US" ]