Norsk kritikerpris til Submarino

Thomas Vinterbergs "Submarino" vandt Filmkritikerprisen på Norges Internationale Filmfestival i Haugesund.

De norske filmkritikere gav onsdag den 25. august deres pris til Thomas Vinterbergs "Submarino" ved prisuddelingen på den Internationale Filmfestival i Haugesund.

Juryen begrundede valget:

"Vinderen af kritikerprisen benytter et filmsprog, som er råt, samtidigt med at det er rent og formsikkert. Med en meget bevidst struktur gør instruktøren det umuligt at ignorere de skæbner, som skildres. Skildringen af umenneskelige livsomstændigheder rummer også stor humanisme. Skuespillerne leverer usædvanligt kraftfulde præstationer. Filmen er formfuldendt og samtidigt som en knytnæve."

Vinterbergs film blev i februar vist i hovedkonkurrence på filmfestivalen i Berlin, og i juni vandt den publikumsprisen på den internationale Festroia festival i Portugal.

"Submarino" er sammen med Susanne Biers "Hævnen" og Michael Noer og Tobias Lindholms "R" en af de tre film, der i går blev shortlistet, så den kan blive dansk deltager i det kommende Oscar-kapløb. Et udvalg nedsat af Det Danske Filminstitut og filmbranchens organisationer vil i slutningen af september tage beslutning om, hvilken film der endeligt skal indstilles som dansk deltager i kampen om en Oscar.

"Submarino" er produceret af Morten Kaufmann for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut. Der er biografpremiere i Finland den 3. september og i Norge den 10. september.

Den Internationale Filmfestival i Haugesund

Tags: