November er dokumentarmåned

Novemberdokumentarmåned

Dansk dokumentarfilm rykker i disse år internationalt og herhjemme. November er årets store dokumentarfilmmåned med to centrale dokumentarfilmfestivaler og livlig debat om film og virkelighed.

Den internationalt største dokumentarfilmbegivenhed, IDFA, Den Internationale Dokumentarfilmfestival i Amsterdam, afholdes 20.-30. november. Seks danske film er udvalgt, og tre af dem deltager i fire af festivalens konkurrencesektioner.

Allerede fra 7. til 16. november afholdes CPH:DOX i København, den dansk dokumentarbegivenhed som på blot få år har kæmpet sig op blandt verdens største dokumentarfestivaler og måske er den mest energiske af dem alle. De to festivaler har premierer på nogle årets mest ventede danske dokumentarfilm.

Filmmagasinet EKKO kom på gaden for et par dage siden med stort dokumentartema, denne gang suppleret med en dvd med syv af de bedste afgangsfilm fra Filmskolens dokumentarlinje.

Det Danske Filminstitut udsender årets dokumentarfilmnummer, FILM #64, på engelsk op til IDFA, og her på FILMupdate åbner vi for TEMA: CPH:DOX og IDFA 2008 med artikler fra FILM #64. Temaet udvides i løbet af den næste måned med nye tekster om dokumentarfilm og -begivenheder i forbindelse med de to festivaler.

Endelig kan man den 6. november se frem til kåringen af årets GuldDok, prisuddelingen hvor årets bedste dokumentarfilm udpeges.

God dok!
6 danske film til Amsterdam (DFI-nyhed 24. okt. 2008)

CPH:DOX

TEMA: CPH:DOX og IDFA 2008

GuldDok

FILM #64 på engelsk udkommer den 18. november og kan hentes her som PDF fra 14. november.

[Foto: "Burma VJ" som deltager i hovedkonkurrence på både CPH:DOX og IDFA. Framegrab]