Nr. 1 på iTunes

SUCCES. "Far til fire – tilbage til naturen" er den første danske film, som kan købes og lejes på iTunes. Distributionsselskabet Scanbox fortæller, hvordan det lykkedes at bryde igennem muren til Apple.

For første gang nogensinde er det muligt at købe og leje en dansk film på iTunes. Og med stor succes."Far til fire – tilbage til naturen" ligger nummer et på listen over mest populære film på den danske udgave af Apples video-on-demand-tjeneste. Vejen dertil har dog langt fra været nem.

"Apple forhandler ikke med enkelte produktionsselskaber. Derfor er du nødt til at kende de rigtige mennesker. Det er ikke besværet værd at forsøge at gå hele vejen selv," fortæller Lars Henriksen fra Scanbox, som har distribueret filmen for produktionsselskabet ASA. Han fortsætter:

"Apple har godkendt nogle folk, aggregators, som distribuerer filmen videre. Dernæst skal filmen digitaliseres til iTunes via et såkaldt coding house, som også skal være godkendt af Apple. Dem findes der kun fire af i Europa. Heldigvis for os er Sony, som vi i forvejen samarbejder med, et af dem."

Det har dog ikke været op af bakke hele vejen. Når først man er inde i systemet, kører det rigtig godt. Derudover er der andre mærkbare fordele ved det amerikanske selskab.

"Fordi de stiller så høje krav, ender filmen i sidste ende med at være af høj kvalitet. Desuden er iTunes et åbent land for alle, både mainstream film og art house film. Så selvom man skal igennem de her ekstra led, som jo selvfølgelig fordyrer processen, så opvejes det i sidste ende," siger Lars Henriksen. 

En anden fordel ved iTunes er, at filmene sælges og udlejes til nogle gode priser, uanset om det er en premierefilm eller ej. Indtægterne får Apple 30 procent af. Lars Henriksen spår, at vi i fremtiden vil komme til at se flere danske film på Itunes. Det bliver bakket op af producenten bag "Far til fire – tilbage til naturen".

"Vi er rigtig glade og stolte af, at "Far til fire" er kommet på iTunes. Det er en rigtig god løsning, både for forbrugeren og for os," siger Henrik Møller-Sørensen, direktør ASA Film Production.

"Far til fire – tilbage til naturen" ligger nummer et på det danske iTunes.

Se "Far til fire – tilbage til naturen" på iTunes

fartilfireitunes