Nu åbner this.festival i Aarhus

TVÆRMEDIELT. Torsdag den 13. september åbner this.festival på industrihavnen i Aarhus. Det handler om det digitale krydsfelt mellem spil, film, tv, web og animation – og ambitionen er at skabe Nordeuropas største og mest markante samlingssted for den digitale visuelle industri og publikum.

Forbillederne er bl.a. den toneangivende 'South by Southwest'-festival i Austin, Texas og tech-konferencen Web Summit i Portugal, når this.festival på torsdag slår dørene op for en to-dages konference og festival med afsæt i morgendagens digitale og visuelle oplevelser.

this.festival

this.festival er en tværfaglig festival, hvor den digitale visuelle industri kobles til andre kulturgenrer og kreative industrier til værdi for borgere, erhverv og samfundet som helhed.

Denne industri indbefatter spil, film, tv, animation, video – alt der kræver en digital kanal.

this. står for:

tech
human
interactive
stories

this.festival er støttet af Det Danske Filminstitut.

www.thisfestival.dk

Første dag består af en konference, der primært henvender sig til professionelle inden for spil, film, tv, animation, VR, AR mv., mens anden dag også sigter mod et bredere publikum med fokus på musik, visuel kunst og kulinariske oplevelser.

Se hele programmet for this.festival.

Filmby Aarhus lavede sidste år, via en række enkeltstående aktiviteter fordelt ud over året, en slags prøve-udgave af this.festival – og i år gælder det for første gang en samlet festival. Begge dele er blevet støttet af Det Danske Filminstitut ved redaktør Flemming Kaspersen:

"Filminstituttet ønsker at støtte markant op om festivalaktiviteter i Aarhus, og this. er et godt bud på en ny, stærk festival i byen. Det bliver stadigt mere interessant at udforske feltet mellem film, tv, web og det digitale, og her kommer det til at ske på en både ambitiøs og nytænkende måde. Fra Filminstituttets side håber og tror vi, at this. kan blive et unikt samlingspunkt for det voksne kulturpublikum og den digitale visuelle industri. En festival som både rammer den digitale branche og det brede publikum."