Nuanceret MIX program

FESTIVAL. MIX Copenhagen | LGBT Film Festival lancerer deres program, der bl.a. indbyder til verdenspremiere på den danske fiktionsfilm "Nomansland", snigpremiere på DR's dokumentarserie "Bøssestudier", et dansk kortfilmsprogram "Danish Delight", debatter og warm-up events. Festivalen springer ud den 4. oktober.

MIX Copenhagen | LGBT Film Festival viser dokumentarer, kort- og spillefilm, der fortæller historier om bl.a. tabuer, adoptivbørn og livet med HIV i et homofilt univers.

Kortfilmen "Nomansland" får verdenspremiere og DR's dokumentarserie "Bøssestudier" snigpremiere. Foruden de to premierer byder festivalen på kortfilmsprogrammet "Danish Delight", der viser fem film fra unge danske instruktører. Instruktørerne vil stille op til Q&A efter visningen den 5. oktober. Programmet indeholder også tre debatter og en musik- og filmgudstjeneste i Trinitatis Natkirke med vægge som filmlærreder og alteret som musikscene.

Fakta

Mix Copenhagen Film Festival er en frivillig forening og en af verdens ældste LGBT-filmfestivaller.

Festivalen åbner den 4. oktober til den 13. oktober, men allerede fra den 25. september begynder Mix at varme op. Første arrangement er en filmquiz i Husets Café kl. 20.00.

"Nomansland" er titlen på festivalens premierefilm. Filmen er instrueret af Karsten Geisnæs og skildrer Christian, som udfordres, da han får konstateret HIV og hans ekskæreste begår selvmord. I hovedrollerne er Peter Plaugborg og Charlotte Munck.

"Bøssestudier" er en ny dokumentarserie på DR, som bl.a. vil svare på spørgsmål om religion og homoseksualitet. Serien har endnu ikke fået tv-premiere, men MIX og Danmarks Radio inviterer til snigpremieren på det første afsnit.

"Lækre til vi dør" er en af fem kortfilm i programmet "Danish Delight". Tre slyngveninder fester efter lukketid på deres gymnasium og venskab blandes med begær i denne syrede lesbiske vampyrfilm, der er instrueret af Marie Grahtø Sørensen.

Se "Nomansland" den 5. oktober kl. 14.15 i Cinemateket.
Se "Bøssestudier" den 7. oktober kl. 18.30 i Empire Bio.
Se kortfilmsprogrammet "Danish Delight"

Læs programmet