Ny ansøgningsrekord på Spilordningen

SPIL. Fire danske spil modtog projektudviklingsstøtte ved den seneste ansøgningsrunde på Spilordningen, hvor ikke mindre end 61 ansøgte om statens støttemidler.

Spilordningen har endnu engang slået rekord i mængden af ansøgninger. Ved forrige runde ansøgte 57 spilprojekter midler fra Spilordningen. Ved den seneste runde er tallet steget til 61, hvoraf de 31 søgte om støtte til projektudvikling.

"Vi var nysgerrige efter at vide, om de mange ansøgninger sidst skyldtes en pukkel, som var opstået, fordi Spilordningen ikke havde eksisteret i en længere periode. Nu ved vi, at de mange ansøgninger skyldes et nyt højt aktivitetsniveau i spilbranchen," siger redaktør af Spilordningen Simon Løvind.

de fire støttede spil

"Kogama" er en åben kreativ spilplatform, hvor spillere kan bygge virtuelle verdener ved hjælp af et stort udvalg af pre-definerede byggeelementer.

"Chronology" er et adventure spil, som har en finurlig gammel mand i hovedrollen, der har den særlige evne, at han kan rejse gennem tiden.

"Keyboard Wizard" er et musikspil, der kombinerer nodelære med elementer fra casual adventure puzzle spil. Læringsspillet supplerer det nødvendige terperi, der er en forudsætning for at blive en habil nodelæser, med et casual computerspils følelse af udfordring og progression i levels.

I real time multiplayer-spillet "Mutant Maze" får udtrykket “du bli’r, hvad du spiser” en helt ny betydning. Her får spilleren – i kampen om overlevelse – lov til at forme sin helt egen mutant ved i bedste Pac-Man stil at kæmpe sig gennem en labyrint, mens man spiser farvede kapsler fyldt med evolutionsfremmende stoffer.

Spilordningen blev genetableret som en del af Filmaftalen 2011-2014. Ordningen har en ramme på 20 millioner kroner over de fire år.

De fire spil, der har modtaget projektudviklingsstøtte, er "Kogama", "Chronology", "Keyboard Wizard" og "Mutant Maze".

De fire projekter

Titel Producent
Støttebeløb
Kogama Multiverse ApS
700.000
Chronology Progressive Media
600.000
Keyboard Wizard Pixel Juice ApS
356.832
Mutant Maze Dropship Games
294.000

Læs mere om de støttede projekter

"Der var rigtigt mange gode og sunde projekter, som vi kunne have støttet. Mængden af talent og kreativitet overstiger mængden af støttemidler, så redaktionen havde svært ved at vælge blandt projekterne," fortæller Simon Løvind.

Der er i denne runde givet 1,95 mio. kr. i projektudviklingsstøtte, samt knap 600.000 kr. i idéudviklingsstøtte fordelt på otte projekter.

Næste ansøgningsfrist er 6. september 2012

Læs mere om Spilordningen