Ny bog om Bille August

NY BOG. "Bille August – et portræt af manden og hans film" af Niels Frid-Nielsen udkommer som e-bog den 20. september. Bogen udkommer i en revideret udgave med et nyt kapitel om Bille Augusts nye film "Marie Krøyer", som får dansk premiere den 27. september.

Niels Frid-Nielsen mødte første gang Bille August i maj 1988 i Cannes, kun et par dage før "Pelle Erobreren" fik Den Gyldne Palme. Siden har Niels Frid-Nielsen anmeldt, interviewet og kommenteret film efter film af Bille August.

I bogen knyttes Bille Augusts liv sammen med filmene i en række samtaler, hvor Bille August engageret fortæller om sit liv og sine film. Han beskriver samarbejdet med forfatteren Bjarne Reuter, forbilledet Ingmar Bergman, og han reflekterer åbent over, hvad der gik galt med filmversionen af "Frøken Smillas fornemmelse for sne". En række af de personer, som har arbejdet tæt sammen med Bille August, bidrager til portrættet.

"Glimrende bog. Niels Frid-Nielsens bog er klart den mest sympatiske af de tre interviewbøger, der er kommet om Bille August. Han er den af de tre interviewere, der har mest forstand på film," skriver Kristeligt Dagblad, og BT følger trop:

"Tredje gang er lykkens gang. I hvert fald når det gælder portrætbøger om Bille August."

Bille Augusts nye film, "Marie Krøyer", som også beskrives i bogen, er instruktørens første dansksprogede film, siden han i 1988 vandt både Den Gyldne Palme, en Golden Globe og en Oscar for "Pelle Erobreren". Forventningerne til "Marie Krøyer" er således høje før den danske premiere den 27. september.

Efter premieren følger en travl måned for "Marie "Krøyer" med deltagelse på hele tre vigtige internationale festivaler – i Busan, Rio de Janeiro og Chicago. Filmen er desuden en af de tre film i kampen om at blive årets danske Oscar-kandidat. Vinderen udmeldes den 21. september.

Læs Nanna Frank Rasmussens interview med Bille August – Lys på Marie