Ny børnefiktion på TV i julen

BØRNEFILM. To danske produktioner får premiere på TV-skærmen i december: Carsten Myllerups "Op med halen" og Christian Kuntz' "Mops og Ollie". Sidstnævnte kan også ses online på Filmcentralen.

"Op med halen"

Carsten Myllerup har instrueret en ny fiktionsserie for børn, der udkommer i seks afsnit over julen.
Serien handler om den kække kængurudreng Benjamin, der er flyttet til Danmark fra Australien med sin lidt skæve familie. Familien består af faderen Paul, der er kok med speciale i græs, farmoren Rose, som er en pruttende ex-fange, og den teenageramte storesøster Molly. Ud over deres små særheder er de som alle andre – bortset fra at de er kænguruer i en menneskeverden!
"Op med halen" er en underholdende komedieserie for børn, som forældrene også kan følge med i.

Serien får premiere den 25. december kl. 13.15 på TV2.

 Mops & Ollie"Mops og Ollie" Foto: Profile Pictures
 

"Mops og Ollie"

"Mops og Ollie" er en sød lille kortfilm for de mindste. Filmen handler om de to rumvæsener Mops & Ollie, som bor på en planet langt ude i rummet. Oven over planeten er et stort motorvejsnet, hvorfra der jævnligt falder lidt skrald ned, som Mops & Ollie enten kan spise eller lege med. Men de bliver uvenner over skraldet og bliver rigtig kede af det, før det går op for dem, at dét, de har brug for, er hinanden og ikke skraldet.

"Mops og Ollie" er instrueret af Christian Kuntz, og de to små væsner kan opleves på DR Ramasjang den 30. december Kl. 17.50. Filmen kan allerede nu ses online på Filmcentralen, hvor den ligger frit tilgængeligt.

Begge produktioner er støttet af Det Danske Filminstitut.