Ny comedy-serie

PUBLIC SERVICE PULJE. TV 2 Zulus nye fiktionsserie "Tomgang" med Mick Øgendahl havde premiere søndag. Public Service Puljen har støttet med 2,5 mio. kr.

TV 2 Zulu-serien "Tomgang", der havde premiere søndag, er en nutidig komedie, som hylder hverdagen og de små dramaer oplevet fra tre voksne drenges egen virkelighed.

Serien har samlet modtaget 2,5 mio. kr. i udviklings- og produktionsstøtte fra Public Service Puljen ved Det Danske Filminstitut.

Public Service Puljen

Public Service Puljen er en del af "Mediepolitisk aftale 2011-2014". Puljens midler er på 37,5 mio. kr. årligt og skal anvendes til at støtte udvikling og produktion af dansk tv-drama, tv-dokumentar, programmer til børn og unge samt radio.

Ved støttetildelingen lægges der vægt på, at et støttet program i indhold, form og udtryk repræsenterer originalitet i forhold til det traditionelle udbud af programmer, der udsendes på de kommercielle tv- og radiostationer i Danmark, og hermed bidrager til den kreative udvikling inden for dansk public service-produktion.

Støtten bliver behandlet af en styregruppe, der består af Birgitte Fredsby, Torben Smidt Hansen og Claus Ladegaard.

Livet i en kiosk på Vesterbro

"Tomgang" gør op med nutidens realityprogrammer og har venskabet som det vigtigste omdrejningspunkt. Vi følger Mathias, der har overtaget sin afdøde farmors kiosk og drømmer om en at dele livet med, dog uden direkte at opsøge kærligheden. Som en del af det faste inventar i kiosken er vennerne Theis, en selvstændig IT-konsulent, der bor sammen med sin mor på 3. sal, og den handlekraftige indvandrer Aslan, der leverer dåse-cola uden pant til Mathias. En dag åbner en blomsterbutik lige overfor kiosken, og pigen, der sætter blomster op, fanger Mathias' opmærksomhed.

Hovedrollerne spilles af Mick Øgendahl, Rune Klan og Sami Darr. I øvrigt medvirker blandt andet Sarah Grünewald og Tina Gylling.

Mick Øgendahl er konceptuerende instruktør og har skrevet manuskriptet med Anders Thomas Jensen. Rasmus Heide er på som med-instruktør. Serien produceres af Michael Pedersen for Falster Inc. og TV 2 Zulu.

"Tomgang" sendes hver mandag på TV 2 Zulu kl. 21.00.

Følg med på facebook og zulu.dk.