Ny dansk film inviteret til Marokko

FESTIVAL. Carlos Oliveiras "Rosa Morena", den første dansk-brasilanske koproduktion nogensinde, er inviteret til Marrakech International Film Festival i hovedkonkurrence.

Carlos Oliveiras spillefilmdebut "Rosa Morena" havde først i november verdenspremiere på Sao Paulos internationale filmfestival, hvor den vandt en pris. Filmen bliver i den kommende uge vist i konkurrence på den internationale filmfestival i Marrakech.

Den marokkanske festival, der afholdes fra 3. til 11. december, har John Malkovich som formand i juryen, der blandt andet tæller Gabriel Byrne, Gael Garcia Bernal og Eva Mendes.

Anders W. Berthelsen spiller i filmen den enlige bøsse Thomas, der overalt på jorden ønsker sig et barn, men ikke kan få lov at adoptere i Danmark. På en rejse til Sao Paulo får han arrangeret en aftale med en brasiliansk kvinde, der skal føde ham et barn, men det forløber ikke så let som forudset.

"Rosa Morena", der er støttet af New Danish Screen, er den første danske film, som er brasiliansk koproduceret. Morten Kirkskov og Carlos Oliveira har skrevet manuskript og Astrid Hytten og Thomas Gammeltoft har produceret for Fine & Mellow.

Filmen får premiere herhjemme den 12. maj, og den indgår i Biografklub Danmarks nye bonustilbud Den danske pakke med tre ekstra film, som ligesom resten af biografklubbens film kan ses til halv billetpris.

Marrakech International Film Festival (3.-11. december)

Biografklub Danmark