Ny dokumentar: Dagbog fra midten

Billede til artiklen Ny dokumentar: Dagbog fra midten
"Dagbog fra midten" - ny dokumentar af Christoffer Guldbrandsen om Ny Alliances fødsel, storhed og fald sendes på DR2 tirsdag den 10. februar 2009 kl. 20.40.

Filmen er en sjælden adgangsbillet direkte til den politiske bagscene, hvor Guldbrandsen gennem hele forløbet har fulgt Naser Khader, Gitte Seeberg, Anders Samuelsen og partiets spindoktorer på tætteste hold. Seerne får enestående indsigt i, hvordan følelser og tilfældigheder styrer afgørende valg i politik.

Instruktøren Christoffer Guldbrandsen har med eget kamera fulgt Ny Alliance fra partistiftelsen i maj 2007, gennem valgkampen og i de første uger efter valget frem til regeringsdannelsen. Filmen skildrer Naser Khaders debut som partiformand i Ny Alliance til den dag, han ringer og melder sig ud af det parti, han selv har stiftet.

Uanset forløbet vil Ny Alliance stå som et spektakulært kapitel i dansk politik. Et fænomen som de fleste danskere har forholdt sig til og har en mening om. Det er en fælles historie, som skal fortælles, og som skal gemmes, siger instruktøren Christoffer Guldbrandsen.

"Dagbog fra midten" indtræder på en naturlig plads i Christoffer Guldbrandsens efterhånden lange række af dagsordensættende dokumentarfilm som "Fogh bag facaden" (2003), "Lykketoft finale" (2005) og "Den hemmelige krig" (2006)

"Aldrig før er man kommet tættere på den politiske proces. Filmen viser hvor meget politik handler om tillid og menneskelige relationer. Og hvor svært det er at holde fast i idealismen, når magten kommer inden for rækkevidde," siger Christoffer Guldbrandsen.

"Dagbog fra midten" er produceret af Everest Pictures / Guldbrandsen Film for DR2 med støtte fra Det Danske Filminstitut ved Dola Bonfils.

For yderligere information kontakt venligst DR Presse:
Charlotte Gylstorff, 2854 5103 / chgt@dr.dk
Peter Kamph, 2854 4084 / kamp@dr.dk