Ny dokumentarfilm om Jazzhus Montmartre

VIDEOTEKET. Kom ind i Filmhuset når du har lyst – og se Frederik Skovs "Montmartre". Filmen er en hyldest til Københavns legendariske Jazzhus Montmartre og har nu danmarkspremiere i Filmhusets Videotek.

Fra onsdag den 25. juni 2011 kan du troppe op i Filmhusets Videotek i åbningstiden og se en ny dansk dokumentarfilm om Jazzhus Montmartre: "Montmartre" af Frederik Skov. Og der er tale om en vaskeægte danmarkspremiere, idet Videoteket præsenterer filmen som det første og eneste forevisningssted.

Om filmen "Montmartre"

Filmen portrætterer og hylder et af Københavns legendariske spillesteder: Jazzhus Montmartre. Stedets historier bliver fortalt af Rune Bech, nuværende direktør for Montmartre, samt de to musikere Bo Stief og Alex Riel. De fortæller om Montmartres storhedstid i 1960'erne og 70'erne og om de amerikanske jazz-koryfæer, som spillede dengang: Dexter Gordon, Ben Webster, Bud Powell m.fl.

Om Videoteket

I Videoteket kan publikum se et stort udvalg af de kort- og dokumentarfilm, som Det Danske Filminstitut distribuerer. Man kan blandt andet se film fra det tidligere Statens Filmcentral (SFC) samt film som nu distribueres via Filmstriben til biblioteker og skoler.

Alle er velkomne til at møde op i åbningstiden og se film. Der er p.t. 3.600 titler at vælge imellem i Videoteket, og der kommer løbende nye til.

Om filmserien "Jazz på film"

"Montmartre"-filmen kommer til at indgå i Videotekets filmserie "Jazz på film". Videoteket fejrer med denne serie 1-års dagen for genåbningen af Jazzhus Montmartre i København – og tæller samtidig ned til sommerens Copenhagen Jazz Festival, der tager over live, når Videoteket holder sommerferie fra 1. juli.

Læs mere om serien.

Filmens lydside er fra en koncert i det nye Montmartre med Phil Markowitz Trio, den 4. marts 2011.

Spot for filmen