Ny dokumentarfilm om Vollsmose

Billede til artiklen Ny dokumentarfilm om VollsmoseMandag den 25. august indbyder World Cinema DK til Danmarkspremiere på "Vollsmose inside out", syv nye kortfilm om bydelen Vollsmose i Odense. Filmene kan ses i København, Århus, Aalborg og Odense.

I Vollsmose bor der 10.000 mennesker med 80 forskellige nationaliteter, og bydelen bliver af nogen betragtet som en ghetto, men er den det?

Syv teenagere med forskellig tilknytning til området har lavet hver deres film om deres eget liv. Tilsammen er de kapitler i "Vollsmose inside out", der tegner et tankevækkende billede af hele bydelen.

De syv nye kortfilm er produceret af C:NTACT og Odense Filmværksted og blevet til under vejledning af professionelle filmfolk.

Filmene kan ses den 25. august. Arrangementet henvender sig til elever i 8.-10. klasse samt gymnasier og ungdomsuddannelser.
København - Edison Teatret, kl. 10:00
Århus - Øst for Paradis, kl. 10:00
Odense - Café Biografen, kl. 11:30
Aalborg - Biffen Art Cinema, kl. 10:00

Trailer

World Cinema DK: www.worldcinema.dk
C:NTACT: www.dr.dk/skum/contact
Odense Filmværksted: www.ofilm.dk/

De 7 film:

"5240 Venskab" af Mohammed Yassine
Muddi trækker vejret godt i Vollsmose. Venskab og sammenhold betyder alt. Venner er mindst lige så vigtige som familien.

"Journalist i år 2016" af Inaam Abou-Khadra
Inaam er ungdomsjournalist på Fyns Stiftstidende. Inaam føler sig ikke som dansker, men mener at hun bidrager til samfundet lige som alle andre.

"Forestillinger" af Natasha Sheffmann
Natashas mor er iraner og hendes far er dansker. Hun bor i et pænt villakvarter tæt på Vollsmose og har delte følelser i forhold til stedet.

"Håbet for i morgen" af Ahmad Besem Al-Debis
Ahmad har lavet en film om Mohamad Chini, som han ser meget op til. Han lever på mange måder sådan, som Ahmad godt kunne tænke sig i fremtiden.

"Tørklæde og t-shirt" af Amneh Abou-Khadra
Amneh har altid elsket at spille fodbold. Så snart hun ser en bold, må hun hen og sparke til den!

"Splittelse" af Tharani Thiyagarajah
Tharani har følt sig splittet mellem to kulturer, og det gør det ikke nemmere når omverdenen har tendens til at gruppere sig.

"Shibo 350°" af Shihab Al-Shamari
En poetisk bevidsthedsrejse ind i Shibos hovede gennem tiden i Irak og i Vollsmose.