Ny familiefilm "Guldhornene"

Det Danske Filminstitut har ydet støtte til en ny familiefilm "Guldhornene", der er baseret på karaktererne fra tv-julekalenderen "Jul i Valhal". Filmen skal instrueres af Martin Schmidt og produceres af Tina Winholt og Rasmus Thorsen for Cosmo Film. Manuskriptet er skrevet af Ida Maria Rydén, Ina Bruhn, Flemming Klem og Stefan Jaworski.

De tre søskende Sofie, Jonas og Emma er flyttet til København, hvor deres far Asbjørn har fået nyt job på Nationalmuseet. Pludselig dukker guderne Loke, Thor og Heimdal op for at forhindre, at de ægte guldhorn falder i de forkerte hænder og truer menneskeheden med at uddø. Børnene bliver nødt til at hjælpe guderne, hvis guddommelige kræfter ikke rækker så langt i et moderne og højteknologisk samfund.

Børnene spilles af Laura Østergaard Buhl, Lukas Schwarz Thorsteinsson og Clara Maria Bahamondes. I rollerne som deres forældre ses Ann Eleonora Jørgensen og Troels Lyby. Guderne spilles af Martin Brygmann, Søren Spanning, Peter Frödin, Morten Suurballe og Henrik Noél Olesen.

Filmen har modtaget 6.9 mio. kr. i produktionsstøtte gennem 60/40 ordningen. Den distribueres af SF Film og forventes at få premiere til efterårsferien 2007.

For yderligere oplysninger:

Rasmus Thorsen, Cosmo Film, 4030 7200

Jørgen Ramskov, Det Danske Filminstitut, 3374 3433, jorgenr@dfi.dk.