Ny festival i Aarhus

Q&A. Med this.festival får Aarhus en ny stor festival med fokus på digitale fortællinger. Leder af Filmby Aarhus Carsten Holst fortæller om baggrunden for og forventningerne til festivalen.

this.festival vil i sensommeren 2018 byde publikum på nye oplevelser, der tager afsæt i morgendagens digitale og visuelle oplevelser. Allerede i år kan man få smagsprøver på, hvad festivalen kommer til at rumme. Konceptet for festivalen blev launchet fredag i sidste uge, og tirsdag den 25. april åbnede udstillingen "Rejsen" af Christoffer Boe på Moesgaard Museum.

Vi har stillet leder af Filmby Aarhus Carsten Holst fire spørgsmål om this.festival.

this.festival

this.festival er en tværfaglig festival, hvor den digitale visuelle industri kobles til andre kulturgenrer og kreative industrier til værdi for borgere, erhverv og samfundet som helhed.

Denne industri indbefatter spil, film, tv, animation, video – alt der kræver en digital kanal.

this. står for:

tech
human
interactive
stories

this.festival er støttet af Det Danske Filminstitut.

www.thisfestival.dk

Hvad vil I med this.festival?

Carsten Holst: Vi mener, at denne type festival mangler i Danmark. Og hvis vi skal svinge os lidt op, så mangler den faktisk i hele Skandinavien. Det skal være en tværfaglig festival, der præsenterer morgendagens produkter ved brug af nye digitale og visuelle platforme. CPH:DOX og CPH:PIX laver gode festivaler for spille- og dokumentarfilm. Odense dækker den korte fiktion, men vi mener, der mangler en festival for de digitale fortællinger.

Hvorfor lige i Aarhus?

Carsten Holst: Hvad er vores kernekompetencer? I Aarhus er der mange virksomheder, der laver spil, apps og andre digitale produkter. Faktisk bor 64 %, der arbejder i den digitale visuelle industri i Region Midt og Region Nord, ifølge Danmarks Statistik. Så vi vil med festivalen bygge videre på den vækst, som allerede er her, og samtidig også sætte vores kompetencer i spil på nye måder. Det kunne være i sundhedsvæsnet eller på museer som Moesgaard, hvor vi har været med til at udvikle en helt ny måde at udstille på. Moesgaard Museum er traditionelt et museum for ting, de har fundet i jorden. "Rejsen" af Christoffer Boe er en udstilling helt uden genstande.

Hvem henvender festivalen sig til?

Carsten Holst: Festivalen skal henvende sig til både publikum og en professionel branche. Der vil som til andre festivaler være aktiviteter, der henvender sig til publikum og andre til branchen, men det er vores ambition, at de også skal bringes sammen. Vi kan skaffe et testpublikum for morgendagens produkter, og omvendt kan publikum komme til at prøve ting, som de ikke kan finde andre steder.

Hvornår begynder this.festival?

Carsten Holst: Første udgave af festivalen kommer til at ligge i sensommeren 2018, men allerede i år vil der være smagsprøver. Det gør vi dels for at udnytte, at Aarhus er europæisk kulturhovedstad – dels for at teste og udvikle vores partnerskaber. Der vil være tre nedslag resten af 2017. Det førstkommende er "Rejsen" på Moesgaard Museum, der løber frem til 26. oktober.

this.festival er støttet af Det Danske Filminstitut.

carsten-holst