Ny film om Karla

Det Danske Filminstitut har givet produktionsstøtte til børne- og familiefilmen "Karla og Jonas", der er den tredje i rækken om Karla. Ligesom "Karlas Kabale" og "Karla og Katrine" er filmen et samarbejde mellem instruktør Charlotte Sachs Bostrup og producer Thomas Heinesen og baseret på en bog af Renée Toft Simonsen.

Karla (Elena Arndt-Jensen) synes det er synd, at hendes ven Jonas (Joshua Berman) skal bo på børnehjem, da han ikke har en "rigtig" familie. Inspireret af tv-programmet "Sporløs" drager Karla og Jonas derfor ud på en farlig og spændende færd til Århus for at finde Jonas' biologiske mor.

På rollelisten er bl.a. Nikolaj Støvring Hansen, Ellen Hillingsø, Nikolaj Kopernikus og Nanna Finding Koppel. Manuskriptet er bearbejdet af Iben Gylling. "Karla og Jonas" produceres af Nordisk Film. Det Danske Filminstitut har givet tilsagn om betinget støtte på 5.550.000 kr. via 60/40-ordningen samt en regional støtte på 250.000 kr. Optagelserne vil finde sted i maj og juni, og der er forventet premiere i vinterferien 2010.


For yderligere information

Det Danske Filminstitut
Marianne Moritzen, mariannem@dfi.dk, 3374 3451

Nordisk Film
Thomas Heinesen, heinesen@mail.dk, 2333 0318