Ny filmfestival vil forene debat, film og fakta om den arabiske verden

FILMFESTIVAL. Fra den 19. august til 4. september sætter festivalen Arabian Nights nyt perspektiv på lande som Algeriet, Syrien, Egypten, Palæstina. Festivalen afholdes i Cinemateket i København.

Hvornår har du sidst hørt om feminist-prædikanter i Marokko? Set jøder og arabere danse standarddans sammen i Israel? Oplevet trolddomskunst mod barnløshed i Egypten?

Det får du mulighed for på den nye festival Arabian Nights, der finder sted fra den 19. august til 4. september i Cinemateket i København.

"Vi har inviteret forskere, journalister, filmfolk og andre fagpersoner til at debattere en række emner med hinanden og med publikum. Vi håber, at udvekslingen af viden og synspunkter kan blive en grundpille i festivalen," siger en af arrangørerne, Astrid Sandvad Kudahl fra foreningen Nasim (Netværk af Akademikere, Studerende og Interesserede i Mellemøsten).

"Vi håber at kunne udvide billedet af, hvad arabisk kultur kan være," tilføjer programredaktør Rasmus Brendstrup i Cinemateket, der huser festivalens filmvisninger og debatarrangementer. "Filmen er et fantastisk medium til at skabe oplevelser og sætte gang i debatter. Der findes fænomener og historier, som vil få mange til at spærre øjnene op – og som ligger langt fra fremherskende mediediskurser om indvandring og terrorisme.

Se programmet og bestil billetter og meld dig til arrangementet på Facebook.

Arabian Nights
19. august-4. september
Cinemateket i København