Ny kortfilmfestival i København

FESTIVAL. Den 21. februar slår Husets Biograf dørene op for fire dage i kortfilmens tegn. Arrangementet hedder Copenhagen Short Film Festival, som afholdes for allerførste gang.

På denne allerførste udgave af Copenhagen Short Film Festival byder programmet på kortfilm fra Tyskland og Storbritannien udvalgt af filmskabere derfra. Publikum vil også kunne opleve danske bidrag i form af kortfilm fra filmskolerne Super 16 og Station Next samt tolv film, som er valgt ud af indsendte bidrag fra filmskabere over hele landet.

"København har allerede et bredt udvalg af filmfestivaler, men der mangler en platform for kortfilmene," udtaler Betina Husen, en af festivalens skabere. "Jeg har oplevet en stigende interesse for kortfilm, og denne festival er et relevant tilbud til dem, der ønsker et forum for dette – også på internationalt plan. Det skal være en hyldest til kortfilmsmediet, uden at det drukner i spillefilm."

Betina Husen fortæller, at der i et land som Tyskland afholdes mange kortfilmfestivaler, og at tyskerne generelt har et stort fokus på mediet. "Det vil vi også skabe i Danmark. Vi håber på at kunne etablere en åben scene og platform med en god dialog omkring kortfilmsmediet og skabe grundlag for et bredt netværk."

Copenhagen Short Film Festival er arrangeret på initiativ af Betina Husen, Claudia Marchegiani og Jack Stevenson med opbakning fra Huset KBH og Goethe Institut.

Læs mere om Copenhagen Short Film Festival og de medvirkende kortfilm på www.csff.dk.

Tid: 21.-24. februar
Sted: Husets Biograf, København 
Billetsalg: www.csff.dk / tel. 2029 7013

csff_web