Ny leder af New Danish Screen

NEW DANISH SCREEN. Efter indstilling fra Styregruppen for New Danish Screen har Filminstituttet ansat Mette Damgaard-Sørensen som ny kunstnerisk leder af støtteordningen for talentudvikling.

Den kommende leder af talentstøtteordningen New Danish Screen, Mette Damgaard-Sørensen, kommer fra en stilling som forstander på Den Europæiske Filmhøjskole. Hun har været spillefilmkonsulent på Det Danske Filminstitut, arbejdet som manuskriptforfatter og manuskonsulent og været redaktør på filmmagasinet Ekko. I 90'erne fungerede hun som vært og tilrettelægger på TV 2's filmprogram. Mette Damgaard-Sørensen er uddannet på Institut for Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet.

Områdedirektør for Produktion & Udvikling på Det Danske Filminstitut, Claus Ladegaard, udtaler:

New Danish Screen

New Danish Screen skal styrke talentudviklingen i dansk film og sikre den fremtidige udvikling af dansk film, således at originalitet, mangfoldighed og dynamik bevares. 

New Danish Screen baserer sig på et samarbejde mellem DR, TV 2 og Det Danske Filminstitut, jf. filmforliget 2011-2014.

Læs mere om New Danish Screen.

"Det er med stor glæde, at vi ansætter Mette Damgaard-Sørensen som kunstnerisk leder af New Danish Screen. Hun har omfattende erfaring med film og tv – som formidler, tilrettelægger, filmkonsulent, manuskriptforfatter og senest som forstander på Den Europæiske Filmhøjskole. Hun har mødt talenterne mange steder og i forskellige medier, og hun vil blive en stor gevinst for Filminstituttets arbejde med professionel talentudvikling inden for film, tv og det tværmedielle område."

Mette Damgaard-Sørensen afløser Jakob Kirstein Høgel og tiltræder senest 1. september.