Ny manuslinje på super16

UDDANNELSE. Den alternative filmuddannelse Super16 åbner nu døren for manuskriptforfattere. Optagelseskravene offentliggøres i dag.

Siden Super16 blevet etableret i 1999 har hvert klassetrin bestået af otte instruktører og otte producenter. Men den nye og 7. årgang på Super16 – der forsat, som navnet antyder, skal bestå af 16 filmfolk – vil være sammensat af seks producenter, seks instruktører og som noget nyt fire manuskriptforfattere.

"Vi har valgt at oprette en manuslinje, fordi vi synes at den danske filmbranche kunne trænge til nogle manuskriptforfattere, der har den individuelle karakter, som Super16 lægger op til," forklarer formand Mads Damsbo.

Super16

Super16 blev grundlagt i 1999, som et alternativ til de eksisterende filmskoler. Den er er ikke er en egentlig skole, men en forening, man som studerende melder sig ind i.

Navnet hentyder til filmformatet Super16 mm, og til holdsammensætningen, der altid består af 16 personer.

Uddannelsen er 3-årig, og siden 1999 har Super16 uddannet seks hold.

Super16 optager både dokumentarister, fiktionister, animatorer og eksperimenterende filmskabere.

Foreningen modtager ingen offentlige tilskud, og de studerende betaler selv for deres uddannelse. Super16 er derfor meget afhængig af branchens goodwill og opbakning.

Læs mere på www.super16.dk

"På vores årgang ville vi gerne selv have haft nogle manuskriptforfattere at spare med, så den mulighed vil vi gerne give den næste årgang af Super16. Kendetegnet for Super16 er, at vi er en gruppe af meget individuelle filmfolk, der indgår i et samarbejde. Det samarbejde skal de nye manuskriptforfattere også være en del af, så et af kravene til dem bliver, at de skal være engagerede i en semesterfilm."

Ansøgningsfristen til Super16 årgang 7 er den 15. marts. Optagelseskravene til de tre linjer kan læses på Super16's hjemmeside

Lørdag den 5. februar kl. 15 inviterer Super16 til infomøde for alle interesserede. Mødet foregår på Nordisk Film i Valby.

Tags: