Ny områdedirektør for Museum & Cinematek

Lene Halvor Petersen bliver ny direktør for området Museum & Cinematek på Det Danske Filminstitut.

Lene Halvor Petersen er 46 år og kommer fra en stilling som redaktør i DR for nye medier, hvor hun især har haft fokus på strategiarbejde, koordinering, idéudvikling samt store programsites og sektioner på dr.dk

Lene Halvor Petersen har i DR-regi tidligere fungeret som vært og redaktionschef på P3 samt redaktør på DR Online. Hun er oprindeligt uddannet bachelor i film- og medievidenskab på Københavns Universitet med suppleringsfag i arabisk sprog og kultur.

Det Danske Filminstituts direktør Henrik Bo Nielsen glæder sig over valget:

"Lene Halvor Petersen har i sin profil lige det, vi ledte efter, nemlig stor indsigt i formidling på digitale platforme. Og så brænder hun virkelig for at bruge sin oprindelige filmfaglige baggrund og sine erfaringer fra DR til at levendegøre filmarven her på DFI."

Lene Halvor Petersen udtaler selv:

"Det bliver fantastisk at komme til en stilling, hvor jeg kan kombinere min uddannelse i filmvidenskab med erfaringer og viden fra stort set alt, hvad jeg har arbejdet med sidenhen. Filmens fremtid er digital, og mulighederne står i kø for at flere brugere kan få del i alt det materiale, der er samlet ind gennem årene. Sammen med mulighederne følger også en række udfordringer, og begge dele ser jeg frem til at arbejde med på DFI."

Det Danske Filminstituts direktion består herefter af områdedirektørerne Lene Halvor Petersen (Museum & Cinematek), Steffen Andersen-Møller (Publikum & Formidling), Claus Ladegaard (Produktion & Udvikling) samt administrationschef Dorthe Tauber Lassen. Direktionen ledes af administrerende direktør Henrik Bo Nielsen.

Lene Halvor Petersen, der afløser Dan Nissen, tiltræder senest 1. juni.

For yderligere oplysninger

Direktør Henrik Bo Nielsen, 3374 3501, hbn@dfi.dk

Lene Halvor Petersen, 2854 8348, lhap@dr.dk