Ny podcast fra Filminstituttet med Per Juul Carlsen

PODCAST. I dag går 'Filmstemmer' i luften – en ny podcast om dansk film med Per Juul Carlsen som vært.

Filmstemmer er en samtalepodcast om dansk film før og nu. Per Juul Carlsen er vært og rækker i hvert afsnit mikrofonen ud i verden og undersøger de tendenser og tanker, der bevæger sig gennem filmdanmark. Filmstemmer går i dybden med sine emner og giver sig tid til at fortælle de gode historier – både om de film, der bliver skabt lige nu og om dansk film gennem tiden.

I første afsnit taler Per Juul Carlsen med lyddesigner Peter Albrectsen, der står bag den lydkulisse, der fremover kan opleves i Filmstemmer. Hør ham give sit bud på, hvad ikoniske filmstemmer betyder for vores kollektive filmhukommelse, og hvad det vil sige at skabe billeder via lyd.

Lyt til første afsnit af Filmstemmer.

I andet afsnit, som udkommer 2. maj, handler det om dansk spillefilms fremtid. Dansk film befinder sig i en brydningstid. Coronanedlukninger, streamingtjenester, kønspolitik og klimabevidsthed har skubbet til både indhold og økonomi, men hvor er dansk film på vej hen? Er det de rigtige danske film, der bliver skabt i disse år? Befinder vi os midt i et generationsskifte? Hvor skal de penge, dansk film har hårdt brug for, komme fra? Per Juul Carlsen taler med Filminstituttets direktør Claus Ladegaard og filmredaktør Jacob Ludvigsen. 

Efter de to første afsnit vil Filmstemmer udkomme hver anden uge. 
Find dem her, eller lyt til dem der, hvor du normalt finder dine podcast.