Ny pris hylder danske spil

SPIL. Torsdag den 18. april uddeles Spilprisen for første gang af Producentforeningen som en hyldest til den danske computerspilbranche. 

Producentforeningen har i mange år ønsket at sætte mere fokus på den danske spilbranche og øge den offentlige opmærksomhed på computerspil. Spilprisen hylder talent, kreativitet, håndværk, passion og ikke mindst evnen til at møde publikum, og den uddeles i fire kategorier. 

Årets Student Showcase går til et afgangsprojekt fra en af de danske spiluddannelser, som viser ekstraordinært talent. Prisen for Årets Kunstneriske bedrift gives som anerkendelse for ualmindeligt stærkt håndværk inden for design, lyd, grafik eller andre kompetencer. Årets Spilskaber tildeles en spilvirksomhed, som har udvist passion, forretningstæft og mod til at tænke i nye baner. Sidst men ikke mindst uddeles prisen for Årets Spil, som anerkender det danske spil, som har størst potentiale og international gennemslagskraft inden for sin respektive genre. 

Regler & Procedurer

Computerspil, der er blevet udgivet i kalenderåret 2012, kan komme i betragtning til Spilprisen 2013.

Fra og med 2014 går perioden fra 1. januar 2013 til en nærmere fastsat dato i april 2014.

Vinderne af Spilprisen 2013 findes ved hjælp af afstemning blandt aktørerne i den danske computerspilbranche på baggrund af en shortliste, udvalgt af juryen. Der kan maksimalt afgives 5 stemmer fra hvert firma - de første fem afgivne stemmer tæller. I tvivlstilfælde vurderer Producentforeningen i samråd med juryen, om de der stemmer har tilknytning til spilbranchen hhv. har firmatilknytning.

I hver kategori nomineres 5-6 spil/aktører fra branchen, som er udvalgt af årets jury bestående af Thomas Vigild, Bo Abrahamsen og Jesper Krogh Kristiansen. Læs mere om de nominerede i hver af de fire kategorier. 

Spilprisen 2013 bliver uddelt den 18. april kl. 16.30 i forbindelse med SpilBar 14. SpilBaren er et socialt samlingssted for spilinteressede, hvor der er mulighed for at mødes på uformel vis. SpilBar 14 har temaet "Surprise", og til arrangementet vil Douglas Wilson fra Die Gute Fabrik og Holly Gramazio fra London-studiet Hide And Seek fortælle om blandt andet overraskelser i spil, der tager udgangspunkt i vores dagligdag.

Læs mere om SpilBar 14 og arrangementet. 

Læs mere om Spilprisen 2013. 

Spilpris_web