Ny procedure for debutantprojekter

FILMSTØTTE. For at sikre en tilstrækkelig spredning i filmstøtten, så både projekter med debuterende og erfarne instruktører får det fornødne fokus, er der pr. 1. november indført en justering af ansøgningsproceduren for debutantprojekter på henholdsvis konsulent- og markedsordningen.

Projekter med debuterende instruktør vil fortsat kunne søge støtte både via talentordningen New Danish Screen og konsulent- og markedsordningen. Men en ny praksis på konsulent- og markedsordningen skal fremover sikre en bedre balance i støttetildelingen og et tilstrækkeligt niveau af erfaring hos de bærende kræfter på produktionen.

Ansøgere med debuterende instruktør vil derfor blive bedt om at markere projektet som debutantprojekt og at vedlægge et tidligere værk. En instruktør regnes for debuterende, hvis vedkommende endnu ikke har haft en spillefilm i landsdækkende biografdistribution med gennemsnitligt hold back. Filminstituttets fiktionschef, Marianne Moritzen, begrunder behovet for en ændret praksis:

”Det er vigtigt, at debutanter kommer så godt fra start som muligt. Men ligeså vigtigt er det, at de debutanter, der har filmisk flyvehøjde, får mulighed for at komme igen med deres 2. og 3. film. Hvis vi skal sikre en stærk fødekæde af filmskabere på alle erfaringsniveauer, skal støtten til nye og allerede etablerede kræfter balanceres bedre, end den gør i dag. Derfor skærper vi nu vores praksis omkring ansøgningsproceduren for debutanter på konsulent- og markedsordningen.” 

Tags: