Ny støtte til nordisk spiludvikling

COMPUTERSPIL. Kulturminister Per Stig Møller og det Nordiske Ministerråd viderefører støtteprogrammet til udvikling af nye computerspil i Norden.

Det nordiske marked for computerspil er blandt verdens syv største, men kun én procent af de solgte computerspil i Norden stammer fra skandinaviske lande.

Derfor er kulturminister Per Stig Møller glad for, at det Nordiske Ministerråd er blevet enige om at fortsætte støtten til udviklingen af nye nordiske computerspil. "Det er vigtigt, at der er et alternativ til de internationale computerspil", udtaler ministeren, "og med støtten sikrer vi, at der bliver udviklet computerspil med afsæt i vores nordiske kulturelle baggrund. Samtidig skaber vi muligheder for øget vækst i branchen".

Om computer-spilstøtte-ordningen

Det Nordiske Computerspilsprogram blev etableret af Nordisk Ministerråd i 2006.

Indtil nu har mere end 60 spilprojekter fået støtte til udvikling, deriblandt de prisvindende danske spil ”Limbo” og ”Max & the Magic Marker”.

Med beslutningen får det Nordiske Computerspilprogram 6,5 millioner kroner om året i perioden 2012-2015. I programmets første fire år var beløbet 11,5 millioner kroner om året.

Det Nordiske Computerspilprogram støtter både udvikling og lancering af spil på det internationale marked. Indtil nu har mere end 60 spilprojekter fået støtte til udvikling.

Ordningen vil eksistere parallelt med den danske spilstøtteordning, som forvaltes af Det Danske Filminstitut og uddeler 20 millioner kroner i perioden 2011-2014.

Det yderst succesfulde sort/hvid-spil "Limbo" har modtaget støtte fra både det Nordiske Computerspilprogram og New Danish Screen - Spilstøtteordningen.