Ny streamingtjeneste til undervisning

FILMCENTRALEN. Lærere og elever på landets skoler får nu let adgang til film og materialer, der inspirerer til at arbejde analyserende og kreativt med levende billeder i undervisningen.

Vil man arbejde med temaer som asylbørn i folkeskolens små klasser, med sprogundervisning i de store eller med livet i Afghanistan i gymnasiet, og har man lyst til at vide, hvad filmfaglige begreber som Anslag, Biperson, Colorgrading eller Zoom betyder – så er der nu hjælp at hente på Det Danske Filminstituts nye streamingtjeneste Filmcentralen for skoler og gymnasier.

Filmcentralen afløser Filmstribens undervisningssektion. Tidligere skulle man se filmene på Filmstriben.dk og finde materialer på dfi.dk. Nu giver Filmcentralen samlet adgang til mere end 1300 kort- og dokumentarfilm, 400 undervisningsmaterialer og en række andre ressourcer.

Filmcentralen, der kan anvendes på både multifunktionelle tavler i klassen, computer, tablets og smartphones, giver lærere og elever nye redskaber til at arbejde mere målrettet i undervisningen. Man kan markere udvalgte sekvenser, lave screenshots og sammensætte personlige spillelister, som kan deles med andre på sitet. Søgemulighederne er også forbedret, så der kan søges på blandt andet klassetrin, fag og emneord.

På den nye streamingtjeneste, der giver adgang via skolerne og gymnasiernes UNI-login, finder man også masser af nyheder, baggrundsmateriale og et stort interaktivt filmopslagsværk, Filmleksikon A-Z, hvor filmfaglige begreber anskueliggøres med konkrete eksempler.

Et kritisk filmpublikum

Børn og unge er passionerede filmforbrugere, og Filminstituttet arbejder kontinuerligt med en række aktiviteter, der har som formål at støtte et aktivt og kritisk mediebrug. I den bestræbelse er Filmcentralen et vigtigt initiativ:

"Den nuværende Filmstriben er meget populær på landets skoler og gymnasier, og nu bliver tjenesten endnu bedre," siger områdedirektør i Publikum & Formidling på DFI, Steffen Andersen-Møller. "Når børn og unge har film på skoleskemaet, er de jo drevet af stor lyst og nysgerrighed. Med Filmcentralen bliver det både lettere og sjovere at arbejde med medieforståelse i undervisningen."

Fakta

Besøg Filmcentralen.

Filmstriben fortsætter med indgangene Se film på biblioteket og I Lænestolen, der kræver biblioteks-login.

Besøg Filmcentralen.