Ny TV 2-dokumentarserie går tæt på Scientology

PUBLIC SERVICE PULJE. Dokumentarserien "Opgøret med Scientology" får premiere mandag den 31. august. Den tredelte dokumentarserie er produceret af TV 2 med støtte fra Public Service Puljen.

TV 2's nye dokumentarserie "Opgøret med Scientology" følger det tidligere Scientology-medlem Robert Dam, der lever med konsekvenserne af, at han meldte sig selv og sin familie ud af organisationen efter 20 år.

Siden Robert Dam forlod Scientology i 2003, har han levet et liv i frygt for overvågning og afpresning. "Opgøret med Scientology" er fortællingen om Robert Dams forsøg på at få sat endegyldigt punktum for sin og familiens fortid samt et kig ind i en lukket og hemmelighedsfuld organisation.

Public Service Puljen

Public Service Puljen er en del af Mediepolitisk aftale 2015-2018. Puljens midler er på 46,75 mio. kr. årligt og anvendes til at støtte udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt programmer til børn og unge inden for alle genrer. 

Ved støttetildelingen lægges der vægt på, at et støttet program i indhold, form og udtryk repræsenterer originalitet i forhold til det traditionelle kommercielle udbud, betydning for seerne i et samfundsmæssigt og kulturelt perspektiv, og en produktions- og fortællemæssig kvalitet. Beslutningen om tildeling tager udgangspunkt i en samlet vurdering af de tre kriterier.

Eksempler på tv-drama, der har modtaget støtte fra puljen er "Lærkevej", "Lulu & Leon", "Blekingegade", "Pandaerne", "Den som dræber", "Rita" og "Dicte". 

Støtten bliver behandlet af en styregruppe, der består af Birgitte Fredsby, direktør på Made By Us, Torben Smidt Hansen, forstander på Vallekilde Højskole, og Claus Ladegaard, direktør for Filmstøtte på Filminstituttet.

I serien går en journalist undercover og får lavet en personlighedstest hos Scientology i Danmark. Vi møder tidligere medlemmer og ansatte, der fortæller om deres erfaringer med organisationens grove metoder, og så rejser programmets hovedperson Robert Dam til Scientologys hovedkvarter i USA for at stå ansigt til ansigt med menneskene bag.

Dokumentarserien består af i alt tre programmer, der vises mandag den 31. august og de to efterfølgende mandage – alle dage klokken 20.

"Opgøret med Scientology" er instrueret af Wenche Hugaas Jensen og produceret af Nikolaj Daugberg for Eyeworks og TV 2. Lars Skree, der blandt andet har filmet "Armadillo", "The Act og Killing" og "The Look of Silence". er fotograf.

"Opgøret med Scientology" er produceret af Eyeworks for TV 2 med Gitte Hasseltoft Hansen som hovedtilrettelægger, Wenche Hugaas Jensen som redaktionschef og Nikolaj Daugberg som producent. Anders Løfstedt og Ian Hansen er fotografer.

Serien er støttet med 2.2 mio. kroner af Det Danske Filminstituts Public Service Pulje.

Opgøret med Scientology
Mandag 31. august kl. 20
TV 2