Ny udstilling hylder Jørgen Leth

UDSTILLING. I en stor retrospektiv udstilling med billedrige og fortællende udtryk hylder Kunstforeningen GL STRAND Jørgen Leth i anledning af multikunstnerens 75-års fødselsdag. Udstillingen løber fra den 28. april til den 12. august.

Filmiske landskaber, poetiske collager og en audition, hvor publikum kan stille op til en kommende film om Danmark i dag er nogle af ingredienserne i GL STRANDs nye udstilling "Mit navn er Jørgen Leth". Udstillingen er en hyldest til Jørgens Leths mere end 5 årtiers virke som filmskaber, forfatter, musiker og journalist.

"Udstillingen vil med det første samlede overblik over Jørgen Leths omspændende virke sætte fokus på både kunstneren og mennesket Jørgen Leth – to identiteter som synes uadskillelige. Udstillingens værker spænder fra de tidlige eksperimenter; over filmperler om cykelsportens helte, litteraturens koryfæer og poetiske rejsefilm; til Leths poesi udtrykt både i litterær form og i forbindelse med højdepunkter under Tour de France; og endelig Leths antropologiske undersøgelser af menneskets drifter og hans passion for kunst fra Haiti," skriver GL STRAND.

Udstillingen løber fra den 28. april til den 12. august og er den anden i rækken af ART MOVES udstillinger i GL STRAND, som undersøger æstetiske krydsfelter i dag.

Læs mere om udstillingen "Mit navn er Jørgen Leth"

Jørgen Leth har også hovedrollen i et amerikansk filmprojekt, som hylder Leths film "En forårsdag i helvede". Læs artiklen "En klassiker genbesøgt"

Tags: Jørgen Leth