To nye børne-/ungdomsfilm på vej

Det Danske Filminstitut har givet produktionsstøtte til to nye filmprojekter under konsulentordningen. Filmene spænder fra det sjove og underfundige for de mindste til det alvorlige og tankevækkende for de unge.

Anders Morgenthaler er overordnet instruktør på biograffilmprojektet "Min1Film" (arb.tit.), som er et kompileret univers af seks animations- og dukkefilm for små børn og deres forældre. Morgenthaler og hans venner, dukkerne Carsten og Gitte, præsenterer med humor og et skævt smil film om bl.a. Prinsesse Rita der propper ærter i ørene (instr. Karla Nielsen), Otto der skal redde sin sut (instr. Rikke Hallund), Fjumrefanten der stikker af hjemme fra (instr. Sabine Ravn), Lillefinger der rejser ud i verden for at finde nogen, der ikke synes at han er for lille til alting (instr. Mette Skov), Kiwi & Strit der låner en rød cykel uden at have fået lov (instr. Esben Toft Jacobsen), samt Morgenthalers egne dyrefabler, hvor dumme dyr har fået deres eget talerør.

Sarita Christensen producerer for Copenhagen Bombay. Filmen modtager 3 mio. kr. i produktionsstøtte gennem filmkonsulent Thomas Krag. Der er forventet premiere sommeren 2008.

Morten Giese optager fra marts sin debutspillefilm "Daniel" (arb.tit.). Da Daniel, den lidt tilbageholdende, men yderst talentfulde pianistelev på musikkonservatoriet, scorer én af skolens lækre piger, Sofie, vendes hans liv op og ned. Daniel er lykkelig og føler for første gang, at livet giver mening. Desværre bliver euforien langsomt erstattet af en brændende jalousi og mistanke om, at Sofie har en anden. Selvom alle siger, at han tager fejl, er Daniel overbevist om, at Sofie ikke siger sandheden. Og i takt med at mistanken tager til, vokser hans følelser ham over hovedet og hans kontrollerede temperament, bryder ud i lys lue med voldsomme konsekvenser.

Cast:Cyron Melville, , Dejan Cucik, Sara Hjorth ....

Morten Giese, der tidligere har klippet bl.a. Per Flys film, har selv skrevet manuskript sammen med Kim Leona og Lars K. Andersen. Tidligere har Giese instrueret kortfilmene "Dykkerdrengen" og "Min far er bokser". Mikael Olsen producerer for Zentropa. "Daniel" modtager betinget produktionsstøtte på i alt 5,9 mio. kr. gennem filmkonsulent Thomas Krag. Filmen har forventet premiere i februar 2009.

For yderligere oplysninger:

Det Danske FilminstitutClaus Ladegaard, 3374 3433, clausl@dfi.dkThomas Krag, 3374 3457, thomaskr@dfi.dk