Nye danske filmtalenter

Billede til artiklen Nye danske filmtalenter
Som et led i CPH:PIX' vision om at hjælpe nye filmtalenter frem, giver festivalen tre danske spillefilm, som endnu ikke er i dansk biografdistribution, deres officielle danske biografpremierer.

Filmene er spillefilmdebuterende Alexander Brøndsted og Antonio Tubléns "Original", Dennis Petersens "Det perfekte kup" samt David Noel Bourkes "No Right Turn".

Et originalt makkerpar
"Original" markerer den dansk-svenske instruktørduo Alexander Brøndsted og Antonio Tubléns spring fra kortfilm til spillefilm.

"Original" er en farverig og skæv komedie om ganske almindelige Henry, som har brugt det meste af sit liv på at leve op til andre menneskers forventninger. Indtil tingene en dag tager en drejning. Filmen har bl.a. Jesper Christensen, Ghita Nørby, Dejan Cukic, Thomas Bo Larsen, Sverrir Gudnason, David Dencik og Tuva Novotny på rollelisten.

"Original" er produceret af Carsten Holst for Zentropa med støtte fra det Danske Filminstitut ved konsulent Molly Malene Stensgaard. Filmen begyndte som et projekt på Filmværkstedet, der ligeledes støttede produktionen af instruktørduoens kortfilm "Havanna" (2005) og "The Amazing Death of Mrs. Müller" (2006).

Foruden publikummet på CPH:PIX får også newyorkerne mulighed for at se filmen på det store lærred. "Original" deltager nemlig i sektionen Discovery for nye talenter og yngre filmmagere på årets Tribeca Film Festival (22. april - 3. maj).

Århusianske antihelte
"Det perfekte kup" er en videreudvikling af det århusianske makkerpar Dennis Petersen og Fredrik Meldal Nørgaards prisvindende kortfilm "Kuppet" (2000). Filmen er Dennis Petersens debut som spillefilminstruktør.

I den absurde komedie drømmer de fire kiksede småforbrydere Sonny, Patric, Steen og Richael om at begå det perfekte kup. Desværre har de hverken talentet eller evnerne - heller ikke i fantasien. De fire antihelte spilles af Fredrik Meldal Nørgaard, Henrik Vestergaard Nielsen, Robert Hansen og Anders Brink Madsen. Filmen byder desuden på kendte navne som Ole Thestrup og Tommy Kenter.

"Det perfekte kup" er skrevet af Frederik Meldal Nørgaard og produceret med støtte fra bl.a. Filmby Århus og Den Vestdanske Filmpulje.

Film noir med et twist
Den herboende irske manuskriptforfatter og instruktør David Noel Bourke spillefilmdebuterede i 2003 med den blodige thriller "Last Exit". "No Right Turn" er Bourkes anden danskproducerede spillefilm.

"No Right Turn", der både er en hyldest til og en pastiche på den klassiske film noir, handler om den veldrejede femme fatale Nina (Laura Bach), der trækkes med kæresten Johnny (Tao Hildebrand). En dag møder hun Monella (Sira Stampe), og sammen planlægger de en fingeret kidnapning for at få fingrene i Johnnys skjulte penge.

Filmen er produceret uden offentlig støtte af det uafhængige produktionsselskab Last Exit Productions.

Læs interviewet med instruktørduoen Alexander Brøndsted og Antonio Tublén.

Original
program og billetbestilling

Det perfekte kup
program og billetbestilling

No Right Turn
program og billetbestilling