Nye film af Max Kestner om Rasmus Nøhr og Danmark

Mig og digDokumentarfilmen "Mig og dig" om musikeren og poeten Rasmus Nøhr har premiere den 15. juni i Store Vega i København. Derefter kommer den i samarbejde med DOX-ON-WHEELS på turné rundt i hele Danmark.

Rasmus Nøhr er almindelighedens poet. Hans sange er udsprunget af hverdagsbanaliteter, drømme og en stædig søgen efter kærligheden, der konstant undslipper ham. "Mig og dig" er en historie om at lykkes og at få tingene til at ske. Der er ingen tvivl om Rasmus Nøhrs engagement og ambitioner, men som filmen skildrer, er det ikke så lige til at realisere de mange drømme om karriere og kærlighed.

Filmen er produceret af Vibeke Vogel for Barok Film. Max Kestner har skrevet, instrueret og fotograferet filmen, der er klippet af Nanna Frank Møller. Verden i DanmarkDet Danske Filminstitut ved konsulent Dola Bonfils har netop ydet støtte på 1 mio. kr. til en ny film af Max Kestner "Verden i Danmark", som skal produceres af Helle Faber for Bastard Film. DR2 har taget initiativet til denne nye Danmarksfilm, der skal tage arven op fra Poul Henningsen og Jørgen Leth, og Max Kestner kom med det bedste bud på en ny film i denne genre. Filmen har forventet premiere nytårsaften på DR2.
Max Kestner har tidligere instrueret "Rejsen på ophavet", som fik stor national og international anerkendelse bl.a. en Guld Dok på CPH:DOX i 2004 og en nominering i programmet First Appearance på den internationale dokumentarfilmfestival i Amsterdam. Hans film "Nede på jorden" er også blevet vist på et utal af festivaler rundt om i verden. Herhjemme blev den belønnet med Juryens Specialpris på Odense Film Festival i 2004, Bedste lange dokumentarfilm GULDDOK i 2004 og Robert-juryens specialpris i 2005. Max Kestner modtog Carl Th. Dreyer-prisen i 2004.

Profil på Max Kestner (engelsk).Pressroom "Mig og dig".For yderligere oplysninger, kontakt:
"Mig og dig", Katrine Sommer Boysen, katrine.sb@dox-on-wheels.dk, 3393 0736 / 6167 8838
"Verden i Danmark", Helle Faberfaber@bastardfilm.dk, 3525 5863/ 2023 6351
Louise Hagemann, Det Danske Filminstitutlouiseh@dfi.dk, 3374 3559