Nye mandagsdokumentarer

For niende gang blænder MandagsDokumentar op for en sæson med håndplukkede kort- og dokumentarfilm. Det levende møde med filmfolk og publikum er stadig i centrum.

Mandag den 30. august blænder filmklubben MandagsDokumentar op for en ny sæson af filmmøder, hvor publikum over 14 mandage ser kort- og dokumentarfilm og møder de filmfolk, der har sat liv og energi på spil. 

Det vigtige møde

Første film på programmet er "Arif Hossein, ETV, Dhaka" og "Cities on Speed: Bogota", og til at ledsage filmene er de to instruktører Ole Tornbjerg og Andreas Dalsgaard.

"Det er lykkedes os at opbygge et trofast publikum, fordi vi stædigt har holdt fast i vores grundkoncept: Der skal altid være en instruktør eller anden repræsentant for den enkelte film, som kan indlede og diskutere. Det er det, der gør hver aften unik," fortæller Ebbe Preisler, hovedmanden bag MandagsDokumentar.

Film med humor

Programmet er sat sammen af film, som bygger celler op i hjerne og hjerte, som det hedder i programmet. "Vi viser ikke ret mange katastrofefilm, selv om vi ikke går af vejen for 'Armadillo' eller 'Chokoladens mørke bagside' – eller for en ældre film fra Mændenes Hjem i Istedgade for den sags skyld," siger Ebbe Preisler om sæsonens program.

"Men vi holder allermest af positive og gerne humoristiske film, og vi synes, det er sjovt at blande dokumentarprogrammet med korte fiktionsfilm og animation, gerne fra det store udland," siger Preisler. 

Filmklubben MandagsDokumentar er etableret i samarbejde med en række filmfolk og Politiken og er støttet af Nordisk Film Fonden, Filmkopi, PH cafeen og Det Danske Filminstitut.

Begivenhed: MandagsDokumentar
Tid: efterår 2010, start 30. august kl. 19.30
Sted: PH cafeen, Rejsestaldene, Halmtorvet 9 A, 1700 København V
Billetsalg: MandagsDokumentar.dk og tlf. 3321 8180