Nye visioner på CPH:PIX

Billede til artiklen Nye visioner på CPH:PIX
Når Københavns nye internationale filmfestival CPH:PIX åbner biografdørene torsdag den 16. april for ti dage med spillefilm, bliver det med et stærkt fokus på det nye. Programmet byder på debutfilm fra hele verden, unge talenter og filmens nye udtryksformer.

Langt de fleste af de mere end 185 film på programmet er seværdige og anderledes spillefilm, der kun kan opleves i de danske biografer i forbindelse med CPH:PIX.

Nye talenter
Festivalens fokus viser sig i hovedkonkurrencen, der helt usædvanligt er reserveret til film af debuterende instruktører. 12 unge filmmagere fra hele verden dyster her om CPH:PIX' NEW TALENT GRAND PRIX på 50.000 euro. Blandt disse film er danske "Velsignelsen", instrueret af Heidi Maria Faisst.

Internationale strømninger
Med ambitionen om at spejle nye internationale strømninger sætter CPH:PIX bl.a. spot på canadiske pletskud, amerikanske indies, latinamerikanske stemmer, franske fristelser, ny tysk kino, asiatiske forbindelser og vild avantgarde, nye danske talenter samt et af Europas for tiden mest opsigtsvækkende filmlande, Belgien.

Desuden bliver der mulighed for at få et smugkig på de internationale film, der lige nu kæmper om de helt store priser på verdens filmfestivaler, heriblandt Lukas Moodyssons "Mammut", der er filmet af den dansk-polske fotograf Marcel Zyskind; Nicolas Winding Refns hårdtslående og britisk-producerede "Bronson" og danske Rie Rasmussens manuskriptforfatter- , instruktør- og producerdebut "Human Zoo".

Nye udtryksformer og live events
Det filmiske medies kunstneriske muligheder og nye udtryksformer introduceres i seminarer om spændingsfeltet mellem film og computerspil samt i serien "Weird and Wired: 3D", der bringer en ny dimension til biografoplevelsen med en række spektakulære 3D-film.

Festivalens live-program byder på skæve arrangementer, der bryder ud af biografmørket og ind i de københavnske rum. Blandt meget andet transformeres den britiske billedmager Peter Greenaways tidlige kortfilm "Inside Rooms: 26 Bathrooms" til performance i skuespilhuset; det amerikanske filmunikum John Waters indtager Glyptoteket med sit stand up-show "This Filthy World - Dirtier & Filthier" og Lars von Triers kultserie "Riget" vender hjem til Rigshospitalet, hvor den kan ses eller genses i kælderen blandt hospitalssenge og hvide kitler.

Find hele programmet på www.cphpix.dk

CPH:PIX har indgået et nyt samarbejde med Cinemateket, som betyder, at man får rabat på medlemskort til Cinemateket, hvis man køber et FilmPas til CPH:PIX. Har man et FilmPas koster et medlemskab af Cinemateket nemlig kun 100 kr. (normalpris 250 kr.), og det gælder helt til CPH:PIX 2010.

Læs artiklen "Joined Forces" om samarbejdet mellem festivalerne CPH:PIX, CPH:DOX og BUSTER fra FILM #65.