Nyfundne danske nazifilm

FILMFUND. Filmhistoriker Lars-Martin Sørensen har fundet en række danske nazist-film, som han i går viste klip fra i Deadline på DR2. Se indslaget her – og kom i Cinemateket den 14. august til foredrag og film om emnet i anledning af udstillingen "Sculpting the Past / Fortid fortolket".

Filmhistoriker Lars-Martin Sørensen har i tre år trawlet gennem Filminstuttets arkiv og andre arkiver i ind- og udland for at kaste lys over vores filmiske forståelse af besættelsestiden.

I forbindelse med arbejdet er der tidligere dukket overraskende materiale op omkring bl.a. fejlbombningen af Den Franske Skole og undervisningsfilmen "De Fem År". Og nu er opmærksomheden faldet på en række nyfundne filmoptagelser fra danske nazisters privatsfærer.

Deadline

I Deadline på DR2 præsenterede Lars-Martin Sørensen den 12. august en række af de nyopdagede klip. Se indslaget.

Film og foredrag i Cinemateket

Onsdag den 14. august kl. 19.00 viser Lars-Martin Sørensen i Cinemateket to mellemlange danske nazist-film, som nylig er dukket op. Arrangementet er det første af fire filmforedrag under overskriften "Danmarks sorte samvittighed" - læs mere om alle fire og bestil billetter.

Sculpting the Past / Fortid fortolket

Arrangementerne sker i anledning af "Sculpting the Past / Fortid fortolket", der består af en udstilling i Filmhuset fra den 23. august til 20. oktober – og websitet sculptingthepast.dk.

Projektet kaster et nyt blik på filmarven og sætter fokus på filmmediets rolle som kulturbærer og historieformidler.

Læs mere på sculptingthepast.dk.

sculpting-logo-lav_210