Nymphomaniac går godt i biografen

BIOTAL. Lars von Triers "Nymphomaniac" har indtil nu solgt 33.000 billetter i biograferne. Filmen har haft udsolgte forestillinger især i københavnske biografer som Grand og Empire. Publikum og især kvinderne er begejstrede for værket.

"Nymphomaniac" fik Juledag premiere i 27 biografsale, men hurtigt steg tallet til 35 og i filmens tredje spilleuge har hele 41 biografer vist filmen. Qua filmens længde på fire timer har de fleste biografer kun vist værket en gang dagligt eller hver anden dag, og med det in mente er 33.000 billetter et særdeles solidt billetsalg. Det er især i biografer som Grand Teatret og Empire Bio i København, at filmen trækker publikum. Københavnske biografer står for over halvdelen af billetsalget.

Fra første til anden spilleuge steg salget en smule, hvilket er ganske usædvanligt, og i filmens anden og tredje uge indspillede filmen faktisk mere end Lars Von Triers seneste film, "Melancholia".

Da "Nymphomaniac" vises ved en dobbeltforestilling med en billetpris på ca. 140 kr., står filmen omsætningsmæssigt også stærkt i forhold til de seneste fem af Lars Von Triers film. Hvis man således slumper lidt og antager, at en billet til "Nymphomaniac" næsten svarer til to billetter, får man et andet billede. I den optik overgår "Nymphomaniac" indtil videre instruktørens seneste fem film.

Billetsalg for Lars von Triers seneste seks film

nymphobiotal

I en undersøgelse foretaget af Dansk Reklamefilm for Det Danske Filminstitut, står det klart, at publikum er begejstrede for værket. Samlet giver publikum den godt 6 point på en skala fra 1 til 7, hvilket er bedre end de seneste fem Lars Von Trier-film og pænt over gennemsnittet for danske film. 60 % af filmens publikum er indtil videre kvinder.

Tags: Nymphomaniac