Nyskabende værktøj til filmproduktion i skolerne

Station Next i Filmbyen i Avedøre udvikler banebrydende undervisningsredskab - Filmlinjen.dk - til folkeskoler og gymnasier

Filmlinjen.dk er et interaktivt website, som vil give folkeskole- og gymnasieklasser over hele landet nye muligheder for praktisk filmproduktion på højt niveau.

Gratis at bruge, lettilgængeligt og med udgangspunkt i den professionelle filmproduktionsproces kan Filmlinjen.dk gøre filmproduktion til en realistisk mulighed på alle landets skoler og gymnasier. Filmlinjen.dk formidler viden, leverer styringsredskaber og anviser fremgangsmåden til filmproduktion.

”Det er et helt unikt redskab. Måden, der bliver lagt op til at producere på, ligger tæt op ad virkeligheden i filmbranchen. Det er mit klare indtryk, at Filmlinjen.dk vil højne kvaliteten af filmundervisningen og dermed bidrage til dansk films fremtid,” udtaler Peter Aalbæk Jensen fra Zentropa.

Alle elever får gennem tekster og videoguides med professionelle filmfolk en grundig introduktion til hver sin funktion på et filmhold. Filmlinjen hjælper derpå holdet med at udvikle indholdet – via redskaber udviklet særligt til hver funktion – samt kommunikere om og styre produktionen fra ide til premiere og lancering på Internettet.

Kræver ingen forkundskaber
Levende billeder er en integreret del af vores hverdag. Derfor er det altafgørende at give børn og unge evnen til at analysere og vurdere de levende billeders virkemidler. Den mest effektive måde at opnå denne faglighed på er gennem arbejde med praktisk filmproduktion, men indtil nu har det krævet en grad af filmfaglighed hos lærerne, som kun få undervisere besidder. Nu viser Filmlinjen.dk en vej til undervisning i filmproduktion, som ikke forudsætter at læreren har en filmfaglig uddannelse. Skolelærer Andreas Bingeli siger:

”Filmlinjen.dk er værktøjet jeg har ventet på. Uanset hvilke forkundskaber en lærer har i arbejdet med film, vil Filmlinjen.dk sørge for, at alle filmens fagligheder og udtryk bliver tilgodeset og forklaret. Nu kommer der en fantastisk mulighed for, at der virkelig kan produceres film i folkeskolen.”

Lanceres 1. december 2010
Brugen af Filmlinjen.dk kræver ikke andet end en computer og et kamera og er gratis at benytte.

Filmlinjen.dk er støtett af Nordea-fonden, Det Danske Filminstitut, Nordisk Film Fonden og Undervisningsministeriets tips- og lottomiddelpulje.

Station Next samarbejder med Webbureauet VerticPortals, der bl.a. har produceret "Redaktionen" for Ekstra Bladet, omkring udviklingen af Filmlinjen.dk.

Filmlinjen.dk er klar til brug for skoler, gymnasier og alle andre interesserede 1. december 2010.

Læs mere om Station Next på www.station-next.dk.  

Yderligere information
For yderligere oplysninger, kontakt producer Torben Larsen, T: 26 28 77 73, E: torben.larsen@filmbyen.com