Nystartet festival sætter fokus på webserier

WEBSERIE. På Copenhagen Web Fest kan du opleve webserier på det store lærrede, når den nystartede festival åbner dørene 21. september. Festivalen byder også på workshops og seminarer om genrens betydning og potentiale. Vi har talt med festivalens stifter Joseph Palau.

I den kommende weekend vil man kunne opleve Danmarks første festival for webserier. Festivallen hedder Copenhagen Web Fest og finder sted på Søndre Campus ved Københavns Universitet på Amager. Under festivallen kan gæsterne se frem til screenings af danske og udenlandske webserier, samt seminarer og workshop om produktionen af nye filmformater til nettet. Alle events er gratis, men vil man sikre sig en plads, kan man reservere billetter på festivalens hjemmeside. 

Den første af sin art 

”Da jeg kom til Danmark for syv år siden, blev jeg overrasket over, at webserier ikke er mere udbredt i Skandinavien,” fortæller stifteren Joseph Palau, der selv har produceret webserier og oprindeligt kommer fra USA. 

De danske nominerede

'Fjer' af Jeanette Nørgaard

'21 Roser' af Claudia Bille Stræde og Krister Moltzen

'Vitasminde' af Mathias Broe & Cecilie McNair

'Baron' af Morten Schaffalitzky

'Morten Fiz Fiz' af Sebastian Gerdes

'Porno Leif' af Peter Bjerre Salling

”Alene i New York er der fem festivaler for webserier, men i hele Skandinavien kunne jeg ikke finde én eneste. Så jeg og min samarbejdspartner, Regina Mosch, besluttede os for selv at starte en festival for serier med korte episoder, der er lavet direkte til digitale platforme som f.eks. facebook og youtube”.

”Folk ser i stigende grad film og dokumentarer på nettet, og de nye digitale medier betyder strukturen for historiefortælling ændrer sig. Webserier kan fange de unge målgruppers opmærksomhed, og de lave produktionsomkostninger giver plads til at nye filmskabere kan fortælle deres historie. For webserier betyder det ikke noget, om du filmer med din smartphone eller et high-end kamera, bare du har en historie at fortælle,” mener Joseph Palau.

Fokus på det skabende miljø 

I år fokuserer festivalen på at skabe kontakt mellem filmstuderende, filmskabere og folk, der interesserer sig for at producere webserier. Da fænomenet er relativt nyt, er et formålene med dette års festival at udbrede kendskabet til webserier og oplyse om, hvordan man skaber dem. Festivalen tilbyder derfor en række seminarer og workshops, hvor interesserede kan blive klogere på genren.

Blandt talerne til arrangementerne er Mette Damgaard Sørensen, kunstnerisk leder af talentudviklingsordningen New Danish Screen, samt den danske dokumentarist Cathrine Lamm Nielsen, der har boet og arbejdet med webserier i Brasilien i fire år. 

’Skam’-skaber modtager hæderspris 

Julie Andem, skaberen af den norske tv-serie ’Skam’, modtager festivalens første pris til prisuddelingen søndag den 23. september. Blandt årets andre priser kåres blandt andet vinderne i kategorierne bedste danske og internationale webserie, bedste dokumentarserie, bedste mobilprojekt og bedste virtual reality. 

Læs hele programmet på cphwebfest.dk, hvor du også kan reservere billetter. Copenhagen Web Fest er støttet af Det Danske Filminstitut. 

FAKTA

Hvad: Festival for webserier.

Hvor: Søndre Campus, Københavns Universitet, Karen Blixens Vej 8, 2300 København.

Pris: Gratis entré, pladsbilletter kan reserveres.

Hvornår: Fra den 21. til 23. september 2018.
 

Joseph Palau, stifter af Copenhagen Web Fest.