Nyt bibliotek og billedarkiv i Filmhuset

Filmhusets Bibliotek og Billedarkiv inviterer onsdag den 5. marts husets brugere til reception og fejring af nyombyggede lokaler. FILMupdate har været forbi det nye læseområde, den nye ekspedition og nok den læsesal i landet med bedst udsigt.

Det første, der møder en i det nye bibliotek og billedarkiv, er en lille lounge bestående af tre store, bløde øreklapstole. Hvis det ikke var for tidsskrifterne og DFI-magasinerne på de tilhørende borde, kunne den nye indretning være taget ud af en cocktailbar et sted i København.

"Nogle kommer jo bare for at sidde og læse, så det er perfekt, man kan slå sig ned her. Og så er der er jo mange, der mødes med venner eller medstuderende. Og så kan man lige sidde i en af øreklapstolene og vente på de andre," fortæller Pernille Schütz, der er afdelingsleder for biblioteket og billedarkivet.

Ny indretning

Fælles ekspediton og selvudlån

Biblioteket og Billedarkivet har fået ny fælles ekspedition. Dermed udvider vi Billedarkivets åbningstider, så der nu også er aftenåbent torsdag. 

Vores brugere kan desuden glæde sig over et nyt udlån med selvbetjening og et læseområde med bløde lænestole.

Nye studiepladser

Biblioteket har samtidig åbnet en ny læsesal med 6 studiepladser med udsigt over Kongens Have i Billedarkivets tidligere ekspedition.

Den nye læsesal har åbent:
Tirsdag og torsdag: kl. 9:00 – 19:00
Onsdag og fredag: kl. 9:00 – 16:00 

Reception onsdag den 5. marts

Bibliotekek og Billedarkiv inviterer hermed vores brugere til reception onsdag den 5. marts, kl. 15, hvor vi fejrer den nye indretning.

Velkommen i de nyindrettede omgivelser på 1. sal i Filmhuset.

nyt-bibliotek1

Nemmere at låne bøger

Det Danske Filminstituts Bibliotek- og Billed & Plakatarkiv har fået et ansigtsløft. Og det er ikke kun blevet hyggeligere og mere behageligt for kroppen, mens man venter. I hele afdelingen er der sket en række forandringer, der skal gøre det mere gnidningsfrit at gå på opdagelse.

Pernille Schütz og hendes kollegaer har blandt andet haft alle bøger og materialer (over 30.000) ude af reolerne for at mærke dem med elektroniske chips. Med en chip i omslaget er alle bøger nu tyverisikret. Samtidig betyder det, at brugere af biblioteket fremover blot skal føre deres bøger henover en selvbetjeningsmaskine, som man kender det fra Københavns biblioteker, i stedet for at gå forbi skranken, når man skal låne med hjem.

"I stedet kan vi bruge vores energi og ressourcer på det, der er vigtigst: at guide folk til at finde de rigtige materialer og få det bedste ud af biblioteket," siger Pernille Schütz.

Mere plads til gruppestuderende

Derudover har Billed- & Plakatarkivet fået indrettet gennemsynsborde i bibliotekets afdeling, hvor man med hvide handsker om hænderne kan dykke ned i arkivets plakater og stills.

Og i stedet for billedarkivets ekspedition er der indrettet ny læsesal. Der aflægges årligt omkring 4-5.000 besøg i biblioteket og billedarkivet. Mange af dem kommer for at studere og finde billeder. De seks nye pladser med udsigt til Kongens Have skal give mere plads til gruppearbejdet, som ifølge afdelingslederen har været efterspurgt af brugerne.

"I gamle dage havde vi kun studiepladser inde i biblioteket og kun i den lidt snævre åbningstid. Man kunne ikke mødes og lave gruppearbejde. Alle dem, vi har snakket med, har været glade for den her udvidelse. Og så er det jo totalt luksus. Du kan sidde her og kigge ud over Kongens Have, mens du arbejder, og når vi åbner klokken 12, har du hele biblioteket og billedarkivet til rådighed," siger Pernille Schütz.

nyt-bibliotek2

Unikt bibliotek og billedarkiv

Ifølge Pernille Schütz er biblioteket et af verdens største af sin slags. Få steder i verden finder man et bibliotek med samme mængder af filmlitteratur. Med selvbetjeningsmaskinerne og den nye indretning er håbet derfor også, at endnu flere besøger faciliteterne på 1. sal.

"Vi har et bibliotek og billedarkiv med helt unikke samlinger. Og derfor er det fantastisk at nå hertil, hvor vi også bliver mere effektive, og folk kan bruge mere tid på det, de faktisk kommer her for. Det gør os stærkere," siger Pernille Schütz.

Biblioteket og billedarkivet inviterer onsdag den 5. marts klokken 15 alle brugere til reception, hvor cocktaillounge, selvbetjeningsmaskiner og læsesal vil blive indviet.